Paaiškėjo, kada iš Pakistano bus pargabentas nužudyto alpinisto kūnas

Talibų išpuolio vietoje Pakistane kariškiai ir nužudytų alpinistų bendražygiai surenka per žudynes išmėtytus aukų daiktus, inventorių. Diplomatai ir Pakistano valdžia jau surengė sraigtasparnio skrydį, per kurį nužudytų alpinistų palaikai pasieks savo tėvynes. Naujausiais duomenimis, Pakistano pareigūnai svarsto dvi alternatyvas lietuvio Ernesto Markšaičio kūnui iš Islamabado pargabenti. Birželio 27 d. tiesioginis skrydis iš Pakistano truktų vieną parą, jei lėktuvas pakiltų birželio 28 d., orlaivis skristų į Ukrainos miestą Charkovą, po to – į Slovakijos sostinę Bratislavą ir galiausiai – birželio 29 dieną pasiektų Vilnių.

Žuvęs E. Markšaitis (kairėje) ir S. Damulevičius į Pakistaną vyko kartu.
Žuvęs E. Markšaitis (kairėje) ir S. Damulevičius į Pakistaną vyko kartu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 3:40 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:33 AM

Šiuo lėktuvu turėtų skristi ir po teroristų išpuolio gyvas Himalajų kalnuose likęs Saulius Damulevičius.

Vieno aukščiausių kalnų pasaulyje, Nanga Parbato, bazinėje stovykloje sekmadienio naktį per įvykdytą išpuolį teroristai nužudė 10 alpinistų.

„Išpuolis vyko bazinėje stovykloje, Ernestas (E. Markšaitis. - Red. past.) iš mūsų komandos ten buvo vienintelis likęs. Kiti buvome aukštai ant kalno – antrojoje stovykloje 6000 metrų aukštyje, kur mūsų niekaip negalėjo pasiekti teroristai (mes net negirdėjome, kas vyko bazėje).

Apie išpuolį sužinojome kitą rytą radijo ryšiu iš pakistaniečių ekspedicijos virėjo, kuriam pavyko pabėgti prasidėjus Talibų išpuoliui“, - BNS antradienį rašė alpinistas S. Damulevičius.

Užsienio reikalų ministerija pirmadienį pranešė, kad į Pakistaną yra atvykęs Lietuvos ambasadorius Turkijoje. Taip pat URM bei Lietuvos garbės konsulas Pakistane teikia pagalbą, pargabenant nužudytą lietuvį.

Ministerija prašo lietuvių susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Pakistaną.

Užsienio reikalų ministerija birželio 25 d. kreipėsi nota į Pakistano URM dėl žuvusiojo alpinisto palaikų pargabenimo ir antrojo Lietuvos piliečio saugaus grįžimo į tėvynę užtikrinimo. 

Pagal šiandien iš Pakistano URM gautą neoficialią informaciją, žuvusiojo alpinisto palaikai į Vilnių bus pargabenti Pakistano lėktuvu.

Grįžti šiuo lėktuvu turėtų būti sudaryta galimybė ir antrajam Lietuvos alpinistui. Pakistano URM taip pat informavo, kad išsiųstas sraigtasparnis pargabenti kalnuose likusius alpinistų asmeninius daiktus ir įrangą. 

Po teroristinio išpuolio susidariusią padėtį, pagalbos teikimą nukentėjusiems, tolesnį dvišalio bendradarbiavimo, ypač saugumo srityje, plėtojimą numatoma aptarti per birželio 27 d. numatytą Lietuvos ambasadoriaus Turkijoje Kęstučio Kudzmano susitikimą su Pakistano prezidentu, kuriam jis įteiks skiriamuosius raštus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.