Prie avarijoje žuvusių mamos ir dukros kapo duobės - ašaros ir pyktis

Šeštadienį Ariogaloje į paskutinę kelionę išlydėtos kraupios avarijos aukos 43 metų Laima Vaičaitienė ir jos 9 metų dukra Aistė. Jas praėjusio trečiadienio pavakarę Kaune, einant pėsčiųjų perėja, užmušė milžinišku greičiu skriejęs 20-mečio Luko Jablonsko vairuojamas BMW.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 6, 2013, 12:58 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:23 PM

Miestelis - sukrėstas

„Nors jų asmeniškai nepažinojau, tačiau man labai gaila. Juk visas gyvenimas buvo prieš akis, o staiga tokia beprasmė mirtis. Ši nelaimė sukrėtė visą mūsų miestelį, į laidojimo namus, kur pašarvotos mama su dukra, žmonės tiesiog plūsta. Ir aš su vyru buvau jų aplankyti, taip mus sukrėtė ši tragedija“, - portalui lrytas.lt sakė naujose Ariogalos kapinėse sutikta moteris.

Netoliese savo žmonos kapą tvarkęs pagyvenęs vyras svarstė, kokia atsakomybė galėtų grėsti du nekaltus žmones pražudžiusiam kelių ereliui.

„Jei mieste tokiu greičiu lekia, vadinasi, jis visiškai proto neturi. Na, ir kas, kad kalėjime jis pasėdės aštuonerius metus - proto ten tikrai neįgaus. Nors žmonių gyvybių jau negrąžinsi, tokius banditus, kaip šis, šaudyti belieka“, - piktinosi ariogališkis.

Atsisveikinimas - per visą Ariogalą

12 val. Ariogalos bažnyčioje už tragiškai žuvusias motiną ir dukrelę buvo aukojamos šventos mišios. Joms pasibaigus, laikantis miestelio tradicijų, jo gatvėmis kapinių link pajudėjo gedulinga procesija.

Žmonės per visą miestelį ėjo pėsčiomis, kolonos viduryje judėjo du katafalkai su žuvusiųjų palaikais.

Prie kapo duobės atsisveikinimo žodį tarė žuvusios 9-metės mokytoja. Ji Aistę lygino su šviesos spindulėliu bei prisiminė likus kelioms dienoms iki tragedijos jos dainuotą dainą „Svajoklis“. Į amžinybę iškeliavusi moksleivė buvo itin kūrybinga, lankė kanklių bei folkloro būrelius.

„Tikiu, kad šią naktį danguje sužibs dvi žvaigždelės, viena mažutė, o kita didesnė“, - atsisveikindama tarė mokytoja.

Visus ypač sugraudino ne tik pasakyti žodžiai, bet ir J. Grušo vidurinės mokyklos moksleivių atliekama kanklių melodija.

Taisykles pažeidė ne kartą

Pėsčiųjų perėja Kaune ėjusi moteris su dukterimi ir jas pražudęs jaunas BMW vairuotojas gyveno kaimynystėje. Vaikinas jau buvo sukėlęs du eismo įvykius, o trečiasis tapo lemtingas.

Nelaimė įvyko praėjusį trečiadienį apie 17 valandą 30 minučių Baltų prospekte. Dideliu greičiu lekiantis automobilis „BMW 525d“ nušlavė pėsčiųjų perėja einančias 43 metų L. Vaičaitienę ir jos 9 metų dukterį Aistę.

Kai kito BMW vairuotojas sustojo praleisti pėsčiųjų, kaunietės jau buvo beveik perėjusios gatvę, tačiau tuo metu atlėkė 20-mečio L. Jablonsko vairuojamas automobilis.

Vaikinas net nenuspaudė stabdžių pedalo, todėl smūgio būta labai stiprus – medikams teko rinkti atskiras kūnų dalis. Viena žuvusioji nulėkė ant vejos, o antra atsidūrė priešpriešinio eismo juostoje.

Prieš pat nelaimę BMW matę žmonės spėliojo, kad automobilio greitis smarkiai viršijo 100 kilometrų per valandą ribą. Nelaimės vietoje galima važiuoti 50 kilometrų per valandą greičiu.

Penktadienį Kauno apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą ir L. Jablonską leido suimti maksimaliam, trejų mėnesių terminui.

Už jo sukeltą ir dviejų žmonių gyvybes nusinešusią nelaimę kauniečiui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Paaiškėjus, kad prieš sėsdamas prie vairo jis vartojo kvaišalus ar alkoholį, įkalinimo bausmė pailgėtų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.