Atsisveikinimas su Airijoje nužudytomis mama ir dukra - prie uždarų karstų

Sekmadienį po pietų Gedrimų bendruomenės namuose (Telšių raj.)

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jul 8, 2013, 12:18 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:26 PM

Atsisveikinti su dukra ir anūke Ramutė ir Rimantas Šantai galėjo tik stovėdami šalia uždarytų karstų. „Nors kūnai balzamuoti, nusprendėme karstų neatidaryti. Per daug laiko praėjo nuo mirties ir parskraidinimo į Lietuvą“, - sakė R. Šanta.

Žudiko šeima nepažinojo R. Šanta piktinosi Airijos policija, kuri šeimai neteikia informacijos apie nusikaltimą. Nužudytosios šeima sulaikyto galimo žudiko, beje, kuris yra lietuvis, nepažinojo. Žmonos ir dukros netekęs telšiškis Marius Lubys sakė, kad nužudymu įtariamas Aurimas Andruška Airijos Kilorglino miestelyje apsistojo vos prieš keturis mėnesius. Jolanta su šeima Airijoje apsigyveno prieš aštuonerius metus. Deja, išsinuomotame dviejų aukštų name Kilorglino miestelyje buvo pralietas mamos ir dukros kraujas. Brutalus nusikaltimas sujaudino ne tik lietuvius, bet ir airius. Iš Airijos - su užuojautos knyga Gėlėse skendinti šarvojimo salė sunkiai sutalpino norinčius atsisveikinti su J. Lubiene ir jos antroke dukrele. Susirinkusiųjų širdis virpino smuikininkės atliekami kūriniai. Prie velionių nuotraukų padėta užuojautos knyga, kurioje žmonės rašė tai, kas susikaupė širdyje. Našliu tapęs Marius papasakojo, kad užuojautos knygą parsivežė iš Airijos, ten 500 airių pasirašė savo vardus, pavardes. „Airijoje gyvuoja tokia tradicija paguodos žodžius suguldyti į užuojautos knygą“, - sakė M. Lubys. Ruošėsi lankyti Telšių mokyklą „Be galo sunku tėvams laidoti savo vaiką ir dar anūkėlę“, - ašaras tramdė R. Šanta. Dukros ir anūkės netekęs tėvas papasakojo, kad netrukus jos turėjo grįžti į Telšius gyventi. Užklupus nusikaltėliui, Jolanta namuose jau buvo susikrovusi lagaminus. Tuo metu vyras buvo išvykęs dirbti į Švediją. Išlaikiusi testus mergaitė rugsėjo 1-ąją turėjo pradėti lankyti vieną iš Telšių mokyklų. Kol kas dvigubos žmogžudystės motyvai yra nežinomi. Į laidotuves susirinkę giminės kalbėjo, kad tokį žiaurų nusikaltimą galėjo įvykdyti tik nesveiko proto žmogus. „Dar viena iš galimų versijų - pinigai“, - svarstė gėlėmis nešinos moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.