Festivalyje „Tundra“ į ežerą nukrito parasparnis, piloto būklė sunki

Ketvirtadienio vakarą Zarasų Dūburio ežero saloje prasidėjusį, liepos 11-14 dienomis vykstantį elektroninės muzikos festivalį „Tundra“ pažymėjo nelaimė – į ežerą nukrito motorizuotu parasparniu skridęs žmogus.

Į ežerą nukrito parasparnis su žmogumi.<br>Skaitytojos Linos nuotrauka
Į ežerą nukrito parasparnis su žmogumi.<br>Skaitytojos Linos nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė, Reda Cibulskytė

Jul 11, 2013, 11:01 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:03 AM

Tai lrytas.lt patvirtino Zarasų rajono policijos komisariato budėtojai. „Taip, tai tiesa. Apie tai mus informavo praeiviai. Mes iš karto nuskubėjome į įvykio vietą“, - lrytas.lt teigė budėtojas.

Skambutį apie nelaimę Bendrasis pagalbos centras gavo 20 val. 49 minutės.

Atvykus pagalbai vyriškis jau buvo ant kranto, jį gaivino Raudonojo kryžiaus savanoriai. Teigiama, kad nukentėjusiojo būklė sunki. Maždaug iš dešimties metrų aukščio į vandenį nukritęs žmogus atvirų sužalojimų išvengė, tačiau jo vidaus organai – stipriai sutrenkti.

Parasparniu skridęs maždaug 40 metų pilotas skubiai nuvežtas į Zarasų ligoninę, jis reanimuojamas. Gali būti, kad vyrui prireiks operacijos.

Pasak festivalio organizatorių, motorizuotas parasparnis virš festivalio teritorijos skraidė ne šiaip sau – du patyrę pilotai pakilo į dangų norėdami iš paukščio skrydžio užfiksuoti gražiausias renginio akimirkas.

Tačiau netrukus vienas parasparnis tapo nevaldomas ir staiga tėškėsi į ežerą. „Pasigirdo labai stiprus smūgis. Pamatėme, kad į vandenį nukrito žmogus“, – situaciją lrytas.lt komentavo festivalio organizatorius, scenų koordinatorius Dima, geriau žinomas Daimon vardu.

Jo teigimu, iškart po nelaimės prie nukentėjusio piloto pripuolė keli festivalio dalyviai, netrukus buvo iškviesta greitoji pagalba. „Keleivis buvo prisirišęs, todėl jį ištraukti buvo gana sudėtinga. Tačiau medikai sėkmingai jį atpainiojo ir ištempė į krantą“, – teigė jis.

Spėjama, kad nelaimės priežastis – sugedęs parasparnio motoras. Prieš nukrisdamas pilotas ore bandė atlikti sudėtingą triuką.

Nuo Zarasų iki nelaimės vietos – maždaug 25 kilometrų atstumas. Organizatoriai tikina, kad medikai į įvykio vietą atvyko gana greitai, tačiau festivalyje dalyvavusi lrytas.lt skaitytoja Lina pasakojo, kad greitosios pagalbos teko laukti daugiau nei pusvalandį.

„Nors prie festivalio įėjimo būriavosi apsaugininkai, tikrinantys svečių kuprines, ieškodami alkoholio ir kitų neleistinų medžiagų, čia nebuvo jokių medikų.

Keturiasdešimt minučių važiavusi greitoji pagalba iš savanorių būrio vyriškį išvežė pažeistais plaučiais. Tiesa, jis pulso neprarado", - lrytas.lt teigė moteris.

Dėl stipraus smūgio pilotas patyrė sunkią traumą, jam teko daryti ir dirbtinį kvėpavimą. Šiuo metu pilotas gydomas Zarasų ligoninėje.

„Šis įvykis sukrėtė ne vieną „Tundros“ dalyvį. Kai prieš akis iš didelio aukščio į vandenį teškiasi žmogus – negali likti abejingas. Džiaugiuosi, kad žmonės suskubo padėti ir suteikti pirmąją pagalbą“, – slogių emocijų neslėpė Daimon. Nepaisant to, iki sekmadienio vakaro vyksiančio jubiliejinio, dešimtojo, festivalio programa nebus specialiai koreguojama.

Pasak organizatorių, toks atvejis - pirmas per dešimties metų festivalio istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.