Per festivalį „Tundra“ į ežerą įkritusio parasparnio pilotas - komos būklės

Ketvirtadienį muzikos festivalio „Tundra“ metu į Dūburio ežerą įkritęs motorinio parasparnio pilotas - komos būklės. Vyriškis į Dūburio ežerą krito iš maždaug 20 metrų aukščio.

Vyriškį ant kranto gaivino Raudonojo kryžiaus savanoriai.<br>Skaitytojos Linos nuotrauka
Vyriškį ant kranto gaivino Raudonojo kryžiaus savanoriai.<br>Skaitytojos Linos nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2013, 5:29 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:28 AM

Gilios komos būsenoje esantis parasparnio pilotas gydomas Visagino miesto ligoninėje, reanimacijos skyriuje. Paimtas kraujas alkoholio kiekiui nustatyti.

Fiksavo renginio akimirkas

Ketvirtadienio vakarą Zarasų Dūburio ežero saloje prasidėjusį, liepos 11-14 dienomis vykstantį elektroninės muzikos festivalį „Tundra“ pažymėjo nelaimė – į ežerą nukrito motorizuotu parasparniu skridęs žmogus.

Pasak festivalio organizatorių, motorizuotas parasparnis virš festivalio teritorijos skraidė ne šiaip sau – du patyrę pilotai pakilo į dangų norėdami iš paukščio skrydžio užfiksuoti gražiausias renginio akimirkas.

Tačiau netrukus vienas parasparnis tapo nevaldomas ir staiga tėškėsi į ežerą. „Pasigirdo labai stiprus smūgis. Pamatėme, kad į vandenį nukrito žmogus“, – situaciją lrytas.lt komentavo festivalio organizatorius, scenų koordinatorius Dima, geriau žinomas Daimon vardu.

Jo teigimu, iškart po nelaimės prie nukentėjusio piloto pripuolė keli festivalio dalyviai, netrukus buvo iškviesta greitoji pagalba. „Keleivis buvo prisirišęs, todėl jį ištraukti buvo gana sudėtinga. Tačiau medikai sėkmingai jį atpainiojo ir ištempė į krantą“, – teigė jis.

Spėjama, kad nelaimės priežastis – sugedęs parasparnio motoras. Prieš nukrisdamas pilotas ore bandė atlikti sudėtingą triuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.