Per gaisrą Biržų rajone žuvo pensininkė

Žuvusioji gyveno kartu su savo 41-erių sūnumi. Šis prieš gaisrą buvo sugrįžęs iš darbo į namus papietauti. Po to vėl išėjo į darbą. Grįžęs rado žuvusią mamą ir sudegusius namus.

Antrame aukšte sudegė du butai.<br>Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka
Antrame aukšte sudegė du butai.<br>Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 23, 2013, 5:46 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:21 PM

Gaisras Vabalninko miestelyje S. Nėries gatvėje esančio bendrabučio antrame aukšte pastebėtas pirmadienio popietę.

Atvykę vietos gaisrininkai negalėjo patekti į degantį butą. Kai į pagalbą atvyko Biržų miesto ugniagesiai, patalpos jau degė atvira liepsna. Tik per pusvalandį apmalšinus liepsnas, viduje buvo rastas smarkiai apdegęs mirusios moters kūnas.

Paaiškėjo, kad žuvusioji - tame bute gyvenusi 71-erių Birutė D. Teigiama, kad ji pirmoji pastebėjo gaisrą ir per langą kvietėsi pagalbos. Kodėl pensininkė neišbėgo iš degančio buto, galima tik spėlioti. Neatmetama, kad pasklidus dūmams, ji nebepajėgė pasiekti durų ir užtroško.

Liepsna per medinę sienos pertvarą persimetė ir į gretimą butą. Jame gyvena vyras, kuris neseniai buvo patyręs insultą. Tačiau jis pajėgė pats išeiti į lauką.

Kol vieni ugniagesiai malšino liepsnas, kiti gelbėtojai evakavo daugiabučio gyventojus. Iš viso trijų aukštų name yra 26 butai. Tačiau tik 22 iš jų apgyvendinti. Dvylikoje butų teko priverstinai atidaryti duris. Gyventojai kartu su vaikais kieme stebėjo, kaip ugniagesiai gesina gaisrą.

Name buvo atjungta elektra. Antrame aukšte sudegė du butai. Kitų apdegė durys, bendras koridorius ir gyvenamosios patalpos smarkiai aprūko. Pirmame aukšte esantys būstai buvo sulieti vandeniu.

„Po gaisro name kol kas gyventi negalima. Jame nėra elektros, tvyro dūmų kvapas, būtina valyti aprūkusias patalpas. Žmonės jau nuo pirmadienio ėmėsi likviduoti gaisro padarinius.

Dauguma gyventojų rado laikiną prieglobstį pas giminaičius. Tik du buvo apgyvendinti greta esančiame mokyklos bendrabutyje“, - sakė Vabalninko seniūnė Lilija Vaitiekūnienė.

Seniūnės teigimu, sudegusių butų gyventojams bus suteikti nauji būstai tame pačiame bendrabutyje.

Kodėl kilo gaisras, antradienį aiškinosi Biržų ugniagesiai ir iš Vilniaus atvykę specialistai. Pirminiais duomenimis, gaisro židinys buvo prie dujinės viryklės, esančios Birutės D. bute. Labiausiai tikėtina, kad liepsna įsiplieskė dėl žmonių neatsargaus elgesio su ugnimi.

Žuvusioji gyveno kartu su savo 41-erių sūnumi. Šis prieš gaisrą buvo sugrįžęs iš darbo į namus papietauti. Po to vėl išėjo į darbą. Grįžęs rado žuvusią mamą ir sudegusius namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.