Namo grįžusi telšiškė savo darže rado negyvą vyrą

Trečiadienio vidurdienį Telšiuose, Luokės gatvėje esančio namo kieme,

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 1, 2013, 6:15 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:01 AM

Jai paskambino pažįstama pardavėja iš maisto prekių kiosko, stovinčio anapus kiemo tvoros. „Svečiavausi pas dukrą, gyvenančią toje pačioje Luokės gatvėje. Po kraupios žinios mudvi, vedinos keturmečiu anūkėliu, parlėkėme į mano kiemą. Žiūriu, tikrai darže, krapų lysvėje, veidu į žemę guli vyras. Dar tikėjomės, kad jis gyvas, dukra tikrino pulsą, bet gyvybės ženklų nerado“, - papasakojo įvykio sukrėsta D. Laurinavičienė. Į nelaimės vietą atvažiavo Greitoji medikai. Jie konstatavo vyro mirtį, kūną užklojo, įdavė kiemo šeimininkei surašytus lapus ir išvyko pasakę, kad neturi laiko laukti, kol atvyks policija. Paskui atvažiavo kriminalistai, o po jų - laidojimo firma.

„Aišku, pro penkiaaukščio langus žmonės stebėjo, kas vyksta apačioje“, - sakė D. Laurinavičienė. Luokės gatvės gyventoja tvirtino, kad pirmoji lavoną aptiko jos pensinio amžiaus pažįstama, kurią vadina Kastele, iš netoliese esančio daugiabučio namo. „Kastelei esu davusi sklypo gabalėlį, atėjusi ravėti ji sunerimo, kad baisiai loja mano šuo. Pradėjusi aplink dairytis, ko nerimsta keturkojis sargas, moteris pastebėjo darže gulintį ir nejudantį vyrą“, - aiškino D. Laurinavičienė. Kaip praneša Telšių policija, negyvo vyro tapatybė atskleista kitą dieną, ketvirtadienį. Tai 42 metų telšiškis A. A. Manoma, kad velionis neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Kadangi velionio veidas ir rankos buvo pamėlynavę, gali būti, kad mirtis ištiko sutrikus širdies veiklai. Kalbama, kad tą pačią dieną nelaimėlis nešinas tuščia bananų dėže buvo užėjęs pas D. Laurinavičienės kaimyną, esą nepažįstamasis atrodė prastai, su juo buvo neįmanoma susikalbėti. Po mirties netoli kūno rasta ta pati dėžė. „Jeigu būčiau buvusi namuose, gal būčiau pastebėjusi, kaip žmogus ėjo per kiemą. Gal būčiau suteikusi pagalbą, išgelbėjusi jį nuo mirties“, - apgailestavo D. Laurinavičienė, kuriai po nemalonių įspūdžių pačiai sušlubavo sveikata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.