Klaipėdoje nelegaliai laikomas pavojingos veislės šuo apkandžiojo dvimetę

Agresyvaus šuns kaimynystė klaipėdiečių šeimai vos nesibaigė tragedija. Garbaus amžiaus senolio prižiūrimas anūko šuo netikėtai puolė dvimetę mergaitę ir jai sudraskė veidą, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Gyvūnų prieglaudoje šuo dėl pasiutligės bus stebimas 14 dienų.<br>Stopkadras
Gyvūnų prieglaudoje šuo dėl pasiutligės bus stebimas 14 dienų.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-08 16:33, atnaujinta 2018-03-02 01:46

Šuo buvo laikomas nelegaliai, neturėjo dokumentų, neaišku, ar buvo skiepytas, o po kiemą vedžiotas be antsnukio. Ar senoliui grės baudžiamoji atsakomybė, paaiškės tik po medikų išvadų.

Nė trejų neturinčią mergaitę sukandžiojęs amerikiečių Stafordšyro terjeras šiuo metu laikomas gyvūnų prieglaudoje. Iš karto po nelaimės šuns globėjas anūko augintinio atsisakė.

77 metų Kazimieras Vilčinskas pasakoja, kad vakare išvedė šunį pasivaikščioti. Penkerių metų šunimi pasidžiaugti priėjo 2 metų mergaitė su mama. Garbaus amžiaus vyras spėja, kad šuo mažametę puolė, kai ši jam palietė nosį.

„Mergaitė paglostinėjo jo galvą, turbūt už nosies nutvėrė, ir jis puolė ant jos. Aš nesupratau, aš greit atitraukiau. Jis su koja per veiduką perdrėskė ir ant skruostuko“, - pasakoja šuns globėjas Kazimieras Vilčinskas.

Šuns sužalota mergaitė iš karto išvežta į ligoninę. Čia jai diagnozuotos daugybinės veido kąstinės žaizdos, jas teko siūti. Tačiau anūko, kuris plaukioja jūroje, šunį prižiūrėjęs senelis tikina, jog nelaimės nė nenujautė. Mat šuo iki šiol nekėlė problemų. Augintinis viename bute darniai gyveno su kate.

„Niekada nieko jisai neužkabins, kas pašnekina – visiems uodegą vizgina. Kaimynai juokdavosi - čia ne šuo, o katinas“, - tikina K.Vilčinskas.

Gyvūnų prieglaudoje pavojingos šuo dėl pasiutligės bus stebimas 14 dienų. Kol kas neaišku, ar šuo buvo skiepytas ir turėjo dokumentus.

„Senelis neturėjo dokumentų. Mes duomenų, kad jis buvo skiepytas neturim. Tik tiek, kad klinikinių požymių dėl pasiutligės neturėjo.

Jiems reikalingi laikyti leidimai, kuriuos išduoda savivaldybės specialistai. Ar jie turėjo leidimą? Ne jie tokio leidimo neturėjo“, - tikina Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pavaduotojas Virgilijus Valantinas.

Gyvūnų prieglaudos darbuotojai tikina, kad agresyvių veislių šunys neprognozuojami. Tačiau jų elgesys priklauso nuo auklėjimo.

Dėl šio įvykio nukentėjusios mergaitės tėvai kreipėsi į policijos pareigūnus. Ar senoliui grės baudžiamoji atsakomybė, paaiškės tik po medikų išvadų apie mergaitei padarytus sužalojimus.

Pasikeitus įstatymams, nuo liepos pradžios pavojingų veislių šunys, kuriems priskiriamas ir amerikiečių Stafordšyro terjeras, prilyginti koviniam ginklui – juos būtina registruoti, prieš tai reikia baigti specialius mokymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.