Šerno sužaloto vaiko tėvai savo kaltės neįžvelgia

Mažeikiškių šeimai apsilankymą Telšių rajone esančiame „Žvėrinčiuje“

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 8, 2013, 2:57 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:50 AM

Išsidėlioję vaišes, suaugusieji pamiršo vaikus. Tuo tarpu neprižiūrimi darželinukai sugebėjo suerzinti bites, kurios juos skaudžiai sugėlė.

Pasirodo, į „Žvėrinčių“ atvykstantys žmonės ne visi yra gamtos mylėtojai. Pasitaiko, kad lankytojai gąsdina laukinius gyvūnus, mėto į juos akmenis. Paskutinį kartą akmenimis apmėtytos lūšys. Agresyvių turistų baiminasi ne tik žvėrys, bet ir patys „Žvėrinčiaus“ darbuotojai. P.Dabrišius atskleidė, kad girtų kompanijos slapčia įsineša degtinės, alaus, įsitaiso gamtoje ir „baliavoja“. „Miškų viduryje sudėtinga išsikviesti policiją, matyt, reikės apsaugos darbuotojo etato“, - pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo P.Dabrišius. Be to, ne vienam lankytojui tenka priminti, kad užsigesintų cigaretę, nes gali padegti mišką, nors įspėjančių ženklų aplink apstu. Atsivedantys šunis niekaip nenori suprasti, kad keturkojai kelia erzulį laukiniams gyvūnams. „Žvėrinčius“ sukurtas supažindinti visuomenę su laukinių gyvūnų gyvenimu, o ne atvykus juos visaip erzinti, deja, nemandagių lankytojų vis pasitaiko“, - konstatavo vienintelis Lietuvoje medinčius P.Dabrišius. Tarp vilkų gyvenantis Petras atskleidė, kad medinčiaus profesija dar atsirado Vytauto Didžiojo laikais. Medinčiaus pareiga - globoti gyvūnus ir medžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.