Biržai atsisveikino su nužudytu septyniolikamečiu (papildyta)

Biržuose trečiadienį palaidotas nuo nusikaltėlio kulkų kritęs septyniolikametis vaikinas. Jis buvo pašarvotas Biržų laidojimo namuose. Į paskutinę kelionę perspektyvų sportininką, Lietuvos šaudymo jaunių ir jaunimo čempioną susirinko palydėti ne tik artimieji, klasės draugai bei sportininkai, bet ir daugybė biržiečių, kurie vis dar negali atsigauti po pastarųjų kruvinų įvykių mieste.

Biržuose palaidotas nužudytas septyniolikametis.<br>R.Stundžienės nuotr.
Biržuose palaidotas nužudytas septyniolikametis.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 12:35 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:07 PM

Vaikinas amžinojo poilsio atgulė Biržuose, nedidelėse Liepų gatvės kapinėse.

Tuo tarpu pagrindinis įtariamasis dėl šio nužudymo – Dainius Miliukas – leidžia dienas už grotų. Teismas antradienio vakarą jam skyrė griežčiausią – 3 mėnesių – suėmimo sankciją.

Ėmė šaudyti viduryje miesto

Ši tragedija Biržus sukrėtė šeštadienio vakarą. Pirminiais duomenimis, privažiavęs prie nepilnamečių automobiliu BMW, D.Miliukas įsakė jiems gultis ant žemės, tačiau šie nepakluso ir puolė bėgti, o vyriškis iš kovinio ginklo ėmė į juos šaudyti.

Jaunesnis vaikinas, rikošetu atšokusios kulkos sužeistas į lūpą, spėjo pabėgti ir pasislėpti bendrabučio laiptinėje. O negyvą 17-metį kitą rytą motina surado prie gretimo daugiabučio, po balkonu. Vaikinui pataikė dvi kulkos. Viena kiaurai perskrodė koją, kita jam pataikė į nugaros juosmeninę dalį. Nuo prasidėjusio vidinio kraujavimo pažeidus inkstą, vaikinas mirė per 15-20 minučių.

Po to, kai motina surado negyvą paauglį, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policija sekmadienio rytą sulaikė D.Miliuko sugyventinės tėvą, 48 metų biržietį Z.Š. ir paskelbė D.Miliuko paiešką. Šis buvęs biržietis jau keliolika metų gyveno Vilniuje, Žirmūnų gatvėje. Kartu su iš Biržų kilusia sugyventine jis augina mažametį vaiką.

Pirmadienio vakarą, apie 21 val., D.Miliukas pats atvyko į Vilniuje, Žirmūnų gatvėje esantį policijos komisariatą. Ten jis pareigūnams atidavė ir 2010 metais jam savigynai išduotą kovinį pistoletą „Makarov“, kuriuo buvo apšaudyti paaugliai.

Žuvusio vaikino mama, siuvėja dirbanti J.Nevedomskienė, išsiskyrusi prieš dešimtmetį, viena augino tris vaikus – vyresnėlį Darių ir keleriais metais jaunesnius dvynius – dukterį ir sūnų. Kapinėse balsu raudanti moteris glaudė juos prie savęs. Būtų mokęsis apdailininko specialybės

Septyniolikametis, baigęs 10 klasių, mokslus ketino tęsti Profesinio rengimo mokykloje, jau buvo padavęs dokumentus ir nuo rudens būtų mokęsis apdailininko specialybės.

Nors mokslai jam ne itin sekėsi, puikių rezultatų jis buvo pasiekęs sporte – buvo tapęs Lietuvos šaudymo jaunių ir jaunimo čempionu.

„Darius man yra sakęs, jog jo motina daug ir sunkiai dirba, kad išlaikytų šeimą. Motiną jis labai mylėjo”, – kalbėjo Biržų sporto mokyklos šaudymo trenerė Dalia Drevickienė, jau penkerius metus treniravusi perspektyvų sportininką.

Trenerė kategoriškai atmetė spėliojimus, kad vaikinas galėjo būti įsipainiojęs į kokius nors nešvarius reikalus: „Jis kiekvieną darbo dieną po pamokų skubėdavo į treniruotes, o beveik visus savaitgalius važiuodavome į varžybas. Šįmet dar pradėjo lankyti sportinius šokius kultūros namuose. Darius buvo labai mandagus, kultūringas, pareigingas, be galo darbštus”, –lrytas.lt sakė nelaimės sukrėsta trenerė.

Liūdni ir prislėgti buvo ir į paskutiniąją kelionę nušauto jaunuolio palydėti susirinkę jo buvę bendramoksliai. "Mes netikim, kad jis galėjo į kažkokį konfliktą gatvėje įsivelti. Jis visuomet būdavo toks ramus, lėtas", – sakė juodais rūbais apsirengę vaikinai, kartu su juo baigę dešimtąją klasę.

"Negi suaugęs žmogus, ėmęs šaudyti į paauglius iš kovinio ginklo, nesuprato, ką daro? Juk pats augina sūnų. Kaip jis galėjo taip padaryti?", – lrytas.lt sakė nušautojo kaimyne prisistačiusi moteris, braukdama ašarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.