Kretingos ligoninėje mirė vos gimęs kūdikis

Nelaimė sukrėtė Kretinga. Ligoninėje mirė vos gimęs kūdikis. Sąrėmius pajutusi 23 metų plungiškė į Kretingos ligoninę atvyko antrąją rugsėjo savaitę. Nors teigiama, kad gimdymas nebuvo komplikuotas, moteris gimdymo skyriuje praleido neįprastai ilgai – kone parą. Medikų teigimu, atlikti Cezario pjūvį nuspręsta tik susilpnėjus vaiko širdies ritmui. Apie tai pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 8:25 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:29 PM

Anot medikų, berniukas gimė labai silpnas, tad reanimacijos automobiliu buvo nuvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Mažylis išgyveno valandą, mirties priežastis — uždusimas.

„Asfikcijos priežasčių gali būti daug. Dėl plaučių uždegimo - tai pirminė versija, kodėl vaikas tik gimęs mirė?“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Kretingos ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Vidmantas Jurgaitis.

Kūdikio netekusi 23 metų moteris kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą. Ši Kretingos policininkams nurodė atlikti ikiteisminį tyrimą dėl galimo medikų netinkamo pareigų atlikimo.

Kas kaltas dėl uždususio kūdikio, paaiškės po teismo medicinos ekspertų išvadų. Vidaus tyrimą pradėjo ir Kretingos ligoninės vadovybė.

„Jūs man parodykit nors vieną mediką, kuris sakytų: „Ach, kaip gerai, kad čia ta nelaimė“. Visi pergyvename, tik pas mus ta problema išaukštinta. Formuojama nuomonė, kad vos ne visi medikai žudikai“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas V.Jurgaitis.

Ant Kretingos medikų aplaidumo šešėlis krinta ne pirmą kartą. Prieš 9 metus teismo medicinos ekspertai nustatė, kad Kretingos ligoninėje komos būklės gimęs gargždiškių Dianos ir Antano Rumšų sūnus buvo uždusintas per gimdymą - dėl to vaiką ištiko smegenų mirtis. Aukštesnės instancijos teismas naujagimį praradusiai šeimai priteisė 30 tūks. litų, o akušerei – ginekologei uždraudė 2 metus dirbti medike.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.