Kupiškio rajone žuvo traktorininkas

Šeštadienį Šimonių seniūnijoje (Kupiškio r.) laukuose grėbdamas šieną žuvo 50-metis traktorininkas. Įtariama, kad pas ūkininką legaliai dirbantis Povilas T. buvo mirtinai sužalotas, kai jam priėjus prie veikiančio grėblio-vartytuvo, velėnas įtraukė drabužius.

Tyrimą pradės ir Valstybinė darbo inspekcija, nes nelaimė įvyko vyriškio darbo metu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Tyrimą pradės ir Valstybinė darbo inspekcija, nes nelaimė įvyko vyriškio darbo metu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 12, 2013, 7:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:38 AM

Pranešimą apie Šimonių seniūnijos Juodžiūnų kaimo laukuose įvykusią nelaimę policija gavo šeštadienio popietę. Žuvusį žmogų, kurio viršutiniai rūbai buvo įtraukti grėblio-vartytuvo velėno, rado ūkininko, pas kurį jis dirbo, kaimynas. Šio vyriškio pažiūrėti, kodėl jau kurį laiką lauke stovi užkurtas traktorius, paprašė ūkininko žmona, važiavusi netoliese einančiu keliu.

Privažiavęs prie iš tiesų burzgiančio vietoje traktoriaus MTZ, šimoniškis pamatė kraupų vaizdą. Kaimyno samdinys kybojo žemyn galva prispaustas prie grėblio-vartytuvo, nes jo rūbai buvo apsivynioję apie darbinį velėną.

Iškviesti greitosios pagalbos medikai konstatavo Povilo T. mirtį. Į nelaimės vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai. Tyrimą pradės ir Valstybinė darbo inspekcija, nes nelaimė įvyko vyriškio darbo metu.

Manoma, kad tądien į lauką grėbti į pradalgius šieno, kuris netrukus turėjo būti presuojamas, išvažiavęs Povilas T. mirtinai sužalotas buvo netrukus po to, kai tik pradėjo darbą. Vos apvažiavęs porą kartų lauką, jis, neišjungęs traktoriaus, kažko nuėjo prie vartytuvo.

Vietos gyventojų teigimu, Pelyšių kaime su motina ir broliu gyvenęs, savo šeimos nesukūręs Povilas T. jau ne vienerius metus legaliai dirbo pas vietos ūkininką. „Buvo ir apskalbtas, ir apipirktas, ir prie to paties stalo su šeimininkais pamaitintas“,- pasakojo lrytas.lt šimoniečiai.

Jų teigimu, žuvusysis buvo darbštus, linksmo būdo vyriškis. Žmonės abejoja, kad jis nelaimės metu galėjo būti girtas. Tuo labiau, kad iš ūkininko kiemo jis į laukus išvažiavo blaivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.