Avarijos vietoje ugniagesiai gesino policijos automobilį

Pasvalio rajono policijos pareigūnams kurį laiką teks verstis be tarnybinio mikroautobuso „Ford Transit“. Šiuo 2006 metų gamybos automobiliu į avarijos vietą dirbti nuvykusiems policijos pareigūnams netrukus prireikė ugniagesių pagalbos – iš mikroautobuso salono ėmė virsti dūmai.

Dirbdami šios avarijos vietoje, Pasvalio policijos pareigūnai vos neprarado tarnybinio automobilio.<br>V.Savickienės nuotr.
Dirbdami šios avarijos vietoje, Pasvalio policijos pareigūnai vos neprarado tarnybinio automobilio.<br>V.Savickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 16, 2013, 10:38 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:20 AM

„Tai gerai, kad avarijos vietoje dirbo ugniagesiai – jie operatyviai užgesino gaisrą“, – lrytas.lt pasidžiaugė Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Marius Jablonskas. Jo teigimu, greičiausiai gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo – jo židinys buvo priekinėje panelėje.

Mikroautobusas užsidegė, kai stovėjo įjungtu varikliu ir švyturėliais avarijos vietoje. Jame tuo metu pareigūnų nebuvo.

„Ford Transit“ nespėjo visiškai sudegti, tačiau jį teks remontuoti – sudegė dalis priekinės panelės, išdegė elektros instaliacija, apdegė ir aprūko salonas.

Šis prieš 7 metus visiškai naujas į Pasvalio policijos komisariatą atkeliavęs mikroautobusas iki šiol tarnavo patikimai. Juo į įvykius važiuodavo operatyvinė grupė, patruliai ar kiti pareigūnai.

Antradienio rytą juo policininkai nuvyko prie Talačkonių kaimo, kur buvo įvykusi avarija. Apie 8 val. 30 min. važiuodamas nuo Panevėžio pusės, vos pravažiavęs Talačkonių gyvenvietę, į avariją pakliuvo 33 metų Lenkijos piliečio R.K. vairuojamas vilkikas „Scania“, tempiantis cisterną, pilną gliukozės sirupo.

Manoma, kad vairuotojui nesuvaldžius vilkiko ir šiam užvažiavus ant kelkraščio, sunkvežimį sumėtė, jis apvirto ant dešiniojo šono, nučiuožęs apie 50 metrų perlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir nuvirtęs nuo kelio sankasos liko gulėti apvirtęs ant stogo. Apvirtusio vilkiko cisterna užtvėrė vieną eismo juostą, todėl pareigūnams iki vėlaus vakaro teko reguliuoti eismą šioje eismo atkarpoje.

Į avarijos vietą buvo iškviesti ir ugniagesiai, nes iš apvirtusio vilkiko kuro bako bėgo dyzelinas. Atvykę ugniagesiai elektriniu siurbliu perpumpavo kurą iš bako į statinę, panaudoję sorbentą surinko į aplinką patekusius naftos produktus.

Vos praėjus valandai po gelbėjimo darbų pradžios, ugniagesiams teko pulti gesinti kolegų policininkų tarnybinio mikroautobuso. Kadangi gaisras buvo greitai pastebėtas, ugnis įsišėlti nespėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas