Sudegintą merginą apverks angelas medyje

Medyje nutūpęs verkiantis angelas netrukus paženklins vietą miške, kur beveik prieš mėnesį buvo sudeginta 17-metė Evelina. Šią skulptūrą iš ąžuolo sukūrė Panevėžio rajono tautodailininkas Eduardas Titas, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-10-17 06:00, atnaujinta 2018-02-21 02:32

Keliolika kilometrų nuo Panevėžio esančioje Miežiškių gyvenvietėje gyvenantis ir dirbantis menininkas E.Titas vakar jau buvo pabaigęs savo kūrinį.

Jame pavaizduotas rankomis akis besidengiantis angelas, kurio kojas laižo liepsnos.

„Jis dengiasi veidą iš baimės, o gal verkia. Tokia būsimos skulptūros idėja kilo iš karto, dar kalbantis telefonu su Tautodailininkų sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininku.

Jis man paskambino ir paklausė, ar nenorėčiau tragedijos vietos įamžinti skulptūra. Iš karto sutikau”, – pasakojo E.Titas.

Menininkas pridūrė, kad jam net nekilo minties iš nužudytos merginos artimųjų prašyti kokio nors atlygio už šį darbą.

Ateinantį sekmadienį po mišių už Evelinos D. vėlę Panevėžio Šv.Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje pašventinta skulptūra bus nugabenta į Velžio seniūnijoje esantį mišką prie Keravos kaimo.

Angelas bus įkeltas į medį ir pritvirtintas prie pat keliuko, ant kurio buvo sudeginta mašina su bagažinėje esančia 17-mete.

Prieš pradėdamas drožti verkiantį angelą tautodailininkas E.Titas telefonu kalbėjosi su Evelinos motina.

Dukters netekusi moteris nepareiškė jokių pageidavimų. Ji leido kūrėjui pačiam spręsti, kaip atrodys skulptūra.

E.Titui tai ne pirmasis darbas, kuriuo paženklinama žiauraus nusikaltimo vieta. Prieš kelerius metus Kelmės rajone buvo tvarkoma Užvenčio parko teritorija, kurioje stovėjo sukrypęs senas kryžius, juosiamas griūvančios tvorelės.

Šio parko savininkas paprašė, kad E.Titas vietoj seno kryžiaus išdrožtų skulptūrą. Ji buvo skirta kadaise toje parko vietoje nužudytai mergaitei.

Vaiką peiliu nudūrė valkatauti linkęs vyras. Jis taip pasielgė supykęs ant lakstančių ir jam ramybę drumsčiančių vaikų.

Tąsyk tautodailininkas iš medžio išdrožė didelę mergaitės su vainiku skulptūrą. Statant kūrinį prie E.Tito priėjo kažkoks valkata ir paklausė, kas čia bus.

„Aš paaiškinau, jog skulptūra žymės vietą, kurioje buvo nužudytas vaikas. Tas žmogus nuėjo. O pokalbį matęs parko savininkas paaiškino, kad tai ir buvo iš kalėjimo grįžęs mergaitės žudikas”, – keistą nutikimą prisiminė tautodailininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.