Vilniuje po apklausos policijoje nusižudė 16-metis (papildyta)

Vilniaus Pilaitės gimnazijos moksleiviai ketvirtadienio rytą išgirdo kraupią žinią. Vienas iš jų draugų, 2 klasės gimnazistas, trečiadienio vakarą buvo rastas pasikoręs. Gimnazistams ir mokymo įstaigai ši žinia trenkė kaip perkūnas iš giedro dangaus. 16 metų paauglys nusižudė po to, kai Vilniaus rajono policijos komisariate bendravo su pareigūnais.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-10-24 18:52, atnaujinta 2018-02-20 21:01

Vaikinas buvo įsivėlęs į kažkokį nusikaltimą, dėl to trečiadienį po pamokų jis kartu su savo mama nuėjo į apklausą. Po apklausos stipriai susijaudinęs berniukas pabėgo nuo motinos. Jis užsiminė, kad jam vienam yra verčiama visa kaltė. Pavakarę jis buvo rastas nusižudęs miške.

Gimnazijos direktorius Zotikas Popovas sakė, kad ši žinia buvo labai netikėta.

„Mokykla niekada nėra informuojama, jeigu mokinys padaro nusižengimą už jos ribų. Man, kaip direktoriui, niekas net nepranešė, kad mano mokinys pasitraukė iš gyvenimo. Mums tai labai netikėta žinia, mokykloje vaikas buvo labai geras, todėl mes labai liūdime“, - sakė direktorius.

Anot jo, mokykloje berniukas elgėsi gerai, niekada nėra pridaręs didelių rūpesčių. Beveik keturiasdešimt metų pedagogu dirbantis vyras pasakojo, kad jo gyvenime tai pirmas atvejis, kai nusižudo jo moksleivis.

„Tai ne vien gimnazijos tragedija. Tai šeimos ir visos visuomenės nelaimė“, - sakė direktorius. Jis negalėjo suvokti, kodėl po apklausos policijoje vaikinas pakėlė prieš save ranką.

Apie įvykį nežinojo

Laikinai Policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis sakė, kad informacijos apie nepilnamečio savižudybę jis neturi. Jis teigė, kad nepilnamečių apklausos vyksta ypač kruopščiai.

„Į pilnamečių apklausas yra kviečiami tėvai, vaikų teisių specialistai, psichologai. Policijos komisariatuose yra įrengti specialūs vaikų apklausų kambariai. Visokie dalykai įmanomi, tačiau jei po apklausos nusižudytų vaikas, mes tikrai tai žinotume“, – sakė A.Stončaitis. Jis informaciją pasitikslino pas policijos budintį pareigūną.

Apie įvykusią tragediją nežinojo ir Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

„Visą informaciją, kuri yra susijusi su žmogaus gyvybe, aš iš karto gaunu į savo mobilųjį telefoną. Tačiau tokios informacijos neturiu, todėl komentuoti šio įvykio negaliu. Tačiau aš žinau, kad su vaikais yra elgiamasi labai atsargiai. Visa valstybės saugumo sistema stengiasi išgelbėti kiekvieną žmogaus gyvybę“, – sakė ministras.

D.A.Barakausko teigimu, apklausos vyksta įvairiai, tikrai yra žinomi tokie atvejai, kai žmonės  neišlaiko įtampos ir gali nusižudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.