Baltijos jūroje išgelbėtas į bėdą įkliuvęs jėgos aitvaru sklandęs vyras

Palangos ugniagesiams sekmadienį pavakare iš vandens teko traukti ne tik nesėkmingai jūroje pramogavusį maskvietį, bet ir gelbėti srovės nešamą banglentę.

Baltijos jūra savaitgalį nebuvo rami.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Baltijos jūra savaitgalį nebuvo rami.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Nov 4, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:19 PM

Jūroje šalia Palangos tilto atsidūrusį žmogų pajūriu vaikštinėjantys poilsiautojai pastebėjo apie 14 val. 30 min.

Į paplūdimį atskubėję ugniagesiai gelbėtojai 100 metrų nuo kranto pamatė prie tilto polių bangų prineštą vyrą, kuris jūroje pramogavo jėgos aitvaru, rašo Lietuvos rytas".

Žmonės pasakojo, kad netoli jūros tilto plaukiančio vyro aitvaras staiga subliūško ir nusileidęs ant vandens paviršiaus apsivyniojo apie tilto polius.

Vandenyje atsidūręs išsekęs vyras pats kranto pasiekti nebegalėjo. Keliolika minučių šaltame vandenyje išbuvęs žmogus vilkėjo neperšlampamu hidrokostiumu, todėl sušalti ar nuskęsti grėsmės nebuvo.

Iš pradžių gelbėtojai nelaimėlį mėgino iškelti ant tilto. Nuo turėklų į apačią buvo nuleistos kopėčios, kuriomis į vandenį nusileido naro kostiumu vilkintis gelbėtojas.

Tačiau vyras buvo toks išsekęs, kad net ir iš apačios keliamas naro nepajėgė kopėčiomis užkopti į viršų.

Tuomet jį ir narą buvo nuspręsta į krantą buksyruoti vandeniu. Žmogų apglėbęs ugniagesys laikė gelbėjimo plūdę – ją virve gelbėtojai ištraukė į krantą.

Atsidūręs sausumoje vyras greitai atsigavo ir atvykusių medikų pagalbos atsisakė. Nesėkmingai jūroje pramogavusiam 57 metų Leonidui Košelevui iš Maskvos labiau rūpėjo srovės tolyn į jūrą nešama banglentė.

Ugniagesiai nuvažiavo prie gelbėjimo stoties, ten į vandenį nuleido pripučiamąją motorinę valtį ir nuplaukę 200 metrų nuo kranto jūroje sugriebė Latvijos link nešamą banglentę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.