Dingusio 19-mečio paieškose – aiškiaregės pagalba

Mįslingomis aplinkybėmis Vėlinių naktį po susitikimo su klasės draugais dingusio Mažeikių rajono gyventojo Simono Klemenio paieškos - kol kas bevaisės.

S.Klemenis į namus nebegrįžo po klasės draugų susitikimo.<br>Mažeikių rajono PK nuotr.
S.Klemenis į namus nebegrįžo po klasės draugų susitikimo.<br>Mažeikių rajono PK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-11-05 11:10, atnaujinta 2018-02-20 14:36

Prapuolusio devyniolikamečio nepavyko rasti nei vandens telkinius išžvalgiusiems ugniagesiams-gelbėtojams, nei į pagalbą tarnybinius šunis pasitelkusiems kinologams, nei vietovę kartu su vietiniais gyventojais iššukavusiems policijos pareigūnams.

Nieko, kas padėtų surasti be žinios dingusį vaikiną, nepavyko pastebėti ir žvalgybą atlikusiems pasieniečių sraigtasparnio pilotams.

Įvertinus susidariusią padėtį, nuspręsta antradienį liautis šukavus aplinkines vietoves, o paieškos bylos tyrimui pasitelkti daugiau kriminalistų – bus vykdomos su S.Klemeniu pastaruoju metu bendravusių asmenų apklausos, renkama kriminalinės žvalgybos informacija.

Į namus patraukė pėsčiomis

Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuojantis S.Klemenis dingo naktį į lapkričio antrąją grįždamas į namus iš Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo.

Į susitikimą su bendraklasiais S.Klemenį iš Renavo kaimo į Sedą automobiliu lapkričio 1-ąją apie pusę devynių vakaro atvežė vaikino tėvas.

Sūnų vyriškis išleido prie „Aibės“ parduotuvės, kur jau būriavosi S.Klemenio klasės draugai.

Apie devintą valandą dvylika bendraklasių patraukė į miestelyje esančią sodybą, kur vyko pokylis.

Į namus S.Klemenis susiruošė apie antrą valandą nakties. Iš sodybos vaikinas išėjo lydimas trijų klasės draugų. Visi atėjo iki „Aibės“ parduotuvės, o iš ten patraukė į skirtingas puses.

S.Klemenis draugams sakė telefonu pasiskambinsiąs tėvui, kuris atvažiuos ir parsiveš jį namo.

Nuo Sedos iki Renavo kaimo, kur gyveno S.Klemenis, yra apie septyni kilometrai kelio.

Tačiau artimiesiems, kaip buvo žadėjęs, vaikinas nepaskambino ir į namus patraukė pėsčiomis.

Patikrino ekstrasensės nurodytą vietą

Nesulaukę grįžtančio sūnaus, tėvai bandė jam prisiskambinti, tačiau to padaryti nepavyko - S.Klemenio telefonas buvo išjungtas.

Tada sunerimę tėvai kreipėsi į policiją.

Paiešką pradėję pareigūnai į pagalbą pasitelkė, ugniagesius, vietos bendruomenę.

Buvo išžvalgytas Sedos ežeras bei Varduvos upė, iššukuotos gretimos apylinkės. Dingusio vaikino pėdsakus bandė surasti ir su tarnybiniu šunimi į pagalbą pasitelkti kinologai. Žvalgybą vykdė ir pasieniečių sraigtasparnio pilotai.

Pareigūnai apžiūrėjo ir vietą, kurią nurodė dingusio vaikino tėvų į pagalbą pasitelkta ekstrasensė. Aiškiaregė tvirtino, kad vaikinas yra gyvas, tačiau sumušta galva paliktas apleistuose pastatuose.

Peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus

Pareigūnų apklausti pokylio, po kurio prapuolė S.Klemenis, dalyviai sakė, kad per klasės draugų susitikimą visi elgėsi draugiškai, alkoholį vartojo saikingai.

Paiešką vykdantys pareigūnai įdėmiai peržiūrėjo prie parduotuvės „Aibė“ įrengtų vaizdo kamerų įrašus. Šioje vietoje, draugų teigimu, S.Klemenis nuo jų atsiskyrė.

Paklausti, apie ką byloja šie vaizdo įrašai, pareigūnai atsakė, kad dar reikia detalesnio jų tyrimo.

Įvertinę iki šiol atliktą darbą ir jo rezultatus S.Klemenio paiešką vykdantys pareigūnai antradienį nusprendė į pagalbą pasitelkti daugiau kriminalistų.

Antradienį ryte paklaustas, ar toks paieškos bylos posūkis reiškia, kad ieškomas vaikinas galėjo tapti nusikaltimo auka, Mažeikių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Mindaugas Jaremčiukas portalui lrytas.lt atsakė, kad S.Klemenis tebeieškomas kaip be žinios dingęs asmuo, o ne kaip nusikaltimo auka – po vaikino dingimo pradėta paieškos byla į kitą bylą neperkvalifikuota.

Tiria įvairias versijas

M.Jaremčiukas sakė, kad tebetiriamos visos po S.Klemenio dingimo iškeltos versijos: nelaimingo atsitikimo (vaikinas galėjo nuskęsti), nusikaltimo (jaunuolis galėjo būti pagrobtas ar sumuštas) bei savižudybės versijos.

Pareigūnai taip pat aiškinosi, ar į namus negrįžęs jaunuolis negalėjo patraukti linksmintis į kitą vietą. Tačiau žinant S.Klemenio būdą, tokia versija pasirodė mažai įtikima.

Taip pat svarstoma, kad į namus grįžtantis jaunuolis galėjo tapti avarijos auka.

S.Klemenio dingimo paslaptį jo paiešką vykdantys kriminalistai tikisi atskleisti apklausę su šiuo vaikinu pastaruoju metu bendravusius žmones.

Paiešką vykdantiems pareigūnams gali padėti ir kriminalinės žvalgybos bei ką nors apie šio vaikino dingimo aplinkybes žinančių asmenų informacija.

Be žinios dingęs Simonas yra stambaus kūno sudėjimo, apie 185 cm ūgio, trumpais juodos spalvos plaukais, rudomis akimis.

Vaikinas buvo apsirengęs juodos spalvos paltą, juodas kelnes, avėjo juodos spalvos batus.

Policijos pareigūnai ir artimieji prašo asmenis, mačiusius Simoną Klemenį ar žinančius jo buvimo vietą, pranešti Mažeikių rajono policijos komisariato budėtojui (telefono numeris (8 443) 98 150) arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.