Po žygio į bokšto viršūnę - kelionė į psichiatrijos ligoninę

Į telekomunikacijų bokštą užsikabarojęs kalvarijietis kelias valandas šokdino artimuosius, medikus ir pareigūnus, grasindamas, kad nušoks. Nulipęs vyriškis atsidūrė ligoninėje, praneša „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Nov 7, 2013, 8:12 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:25 PM

Prieš aštuntą valandą vakaro suveikė signalizacija, įrengta ant Kalvarijos miestelio pakraštyje stovinčio ryšių bokšto.

Atvykęs saugos tarnybos ekipažas apžiūrėjo tvora aptvertą teritoriją, bet nieko nepastebėjo – vartai buvo tvarkingi, be įsibrovimo žymių.

Apsaugininkai neįtarė, jog pavojaus signalą jie gavo po to, kai tvorą perlipęs 37 metų R. užlipo į 30 metrų aukštyje esančią bokšto aikštelę ir atidarė virbų dureles, kad galėtų užkopti dar aukščiau.

Po kurio laiko Kalvarijos policija sulaukė paties R. skambučio. Vyras pranešė esąs pačioje bokšto viršūnėje ir rengiasi šokti žemyn. Į miestelio pakraštį atskubėjo policijos, medikų, ugniagesių gelbėtojų ekipažai.

80 metrų aukštyje stovintis R. vis šūkavo šoksiąs žemyn ir nesileido į kalbas net su pareigūnų atvežta motina. „Jis rišliai nepaaiškino savo elgesio motyvų, tik šaukė, kad jo niekas nemyli”, – pasakojo pareigūnai.

Po dviejų valandų iš Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atvyko aukštalipiai, pasirengę nukelti pavojingame aukštyje esantį vyrą.

Galiausiai po valandos derybų, kai aukštalipiai jau ketino pradėti gelbėjimo operaciją, R. pareiškė: „Pats užlipau, pats ir nulipsiu.”

Iš aukštybių sėkmingai nusileidusį vyrą medikai išgabeno į psichiatrijos ligoninę.

„R. prieš kelerius metus patyrė galvos traumą, po to turėjo nuolat gerti vaistus. Kai šis vyras blaivus, būna tylus ir nepavojingas, o kai vaistus sumaišo su alkoholiu, prasideda neprognozuojami išpuoliai.

Tai jis kviečiasi greitąją pagalbą, kad jam sušvirkštų vaistų, tai skambina į policiją: „Atvažiuokite, pažiūrėkite, kaip aš venas persipjoviau.”

Vyras turi auksines rankas, bet alkoholis atima jam protą”, – kalbėjo pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.