Prie dingusio S.Klemenio „Facebook“ paskyros – paslaptingas prisijungimas

Mįslingomis aplinkybės dingusio Simono Klemenio paieškose – nauja detalė. Kažkas buvo prisijungęs prie jo profilio socialiniame tinkle „Facebook“. Jo paskyroje atsirado mįslingas įrašas, kuris kelia dviprasmiškas mintis.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 12, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:33 AM

Socialiniame tinkle nurodyta, kad lapkričio 9 dieną Simonas buvo prisijungęs prie savo profilio.

Tai įrodo atsiradęs įrašas, kad S.Klemenis aktyvavo savo mobiliąją „Facebook“ paskyrą. Reiškia, vaikino telefonas turėjo būti įjungtas tam, kad būtų galima prisijungti prie šio profilio.

Taip pat, tas asmuo, kuris aktyvavo mobiliąją paskyrą, turėjo žinoti prisijungimo vardą ir slaptažodį.

Ar tai padarė pats S.Klemenis, ar jo artimieji, ar pareigūnai – nėra aišku.

Tai, kad S.Klemenio socialinio tinklo paskyra – aktyvuota, pastebėjo ir ne vienas portalo lrytas.lt skaitytojas.

Po straipsniais, susijusiais su S.Klemenio dingimu – daugybė komentarų. Susirūpinę dėl šio vaikino likimo žmonės rašė, kad jaunuoliui siuntė „Facebook“ žinutes. Jas S.Klemenis peržiūrėjo. Ar žinutė buvo pamatyta, patikrinti nesunku. Prie išsiųstų žinučių parodomas laikas, kada jos buvo peržiūrėtos.

„Teisingai mane supraskite, nenorėčiau kalbėti šia tema. Tai yra (Informacija apie prisijungimą prie soc.tinklo. - Red.) gana svarbu ir tai yra ikiteisminio tyrimo informacija“, – sakė Mažeikių policijos komisariato viršininkas Imantas Motiejūnas.

Viršininkas patvirtino, kad pareigūnams yra žinoma, kas aktyvavo S.Klemenio socialinio tinklo paskyrą. „Jeigu būtų galimybė, būtų galima kalbėti plačiau“, – sakė viršininkas.

„Jeigu paprastai šnekant, tai yra ne taip“, – paklausus, ar galima daryti išvadą, jog Simonas kažkur vaikšto ir yra prisijungęs savo mobiliuoju telefonu socialiniame tinkle, pasakė I.Motiejūnas.

Naršė vandens telkinius

Visą praėjusį savaitgalį vyko intensyvios dingusiojo paieškos. Buvo iškviesti narai, apžiūrėti vandens telkiniai.

„Pareigūnai daro maksimaliai viską, ką įmanoma padaryti. Viešojoje erdvėje yra nuskambėję, kad vykdomos paieškos neefektyvios, tačiau darome viską, ką galime“, - pabrėžė I.Motiejūnas.

Atsižvelgus į visą pareigūnų turimą informaciją, kokia tikimybė, kad dingęs vaikinas bus rastas gyvas ir sveikas? I.Motiejūnas atsakė, kad pareigūnai nepraranda vilties: „Jeigu būtų kitaip, dingusio paieškos būtų perkvalifikuotos į kitokias. Dabar mes jo ieškome kaip dingusio be žinios.“

Dingo lapkričio pradžioje

Vilniaus Gedimino technikos universitete transporto inžineriją studijuojantis S.Klemenis dingo lapkričio antrosios naktį. Vaikinas į namus negrįžo iš Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo.

Iš bendraklasių susitikimo į namus S.Klemenis susiruošė apie antrą valandą nakties. Kartu patraukė dar trys klasės draugai. Vaikinai išsiskyrė prie parduotuvės „Aibė“.

S.Klemenis draugams sakė, kad jį į maždaug už septynių kilometrų esančius namus parveš tėvas, kuriam jis paskambins telefonu. Tačiau artimiesiems vaikinas nepaskambino.

Nesulaukę sūnaus skambučio tėvai patys bandė jam prisiskambinti, tačiau to padaryti nepavyko – S.Klemenio telefonas buvo išjungtas.

Asmenis, mačiusius Simoną Klemenį ar žinančius jo buvimo vietą, prašome pranešti Mažeikių rajono policijos komisariato budėtojui telefono nr.: 8 443 98 150 arba bendruoju pagalbos telefono nr. 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.