Iš aštuntojo aukšto iškritę jaunuoliai – nelaimingo atsitikimo aukos

Dviejų jaunų vaikinų pro aštuntojo aukšto langą niekas neišstūmė. Jie iššoko ar netyčia iškrito patys. Po metų tyrimo tokias išvadas prokurorui ruošia tyrėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 13, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:59 AM

Prieš metus Vilniuje įvyko nelaimė, nusinešusi dviejų jaunuolių gyvybes. Jie iškrito pro laiptinės langą iš aštuntojo aukšto verslo centre S.Žukausko g. 49.

Prokuroras Linas Silevičius portalui lrytas.lt sakė, kad tyrėjai nenustatė, kad kas būtų smurtavęs prieš vaikinus. „Greičiausiai patys iškrito pro langą. Sunku konkretizuoti aplinkybes. Gali būti, kad jie buvo išgėrę“, - aiškino prokuroras. Ar tai galėjo būti savižudybė, kol kas neaišku.

Tyrimą apsunkina tai, kad niekas įvykio nematė. Bent jau tyrėjams nepavyko rasti įvykio liudininkų. „Buvo paskirta daug tyrimų, aiškinomės visas aplinkybes. Apklausėme namo gyventojus, administratorę, kiek buvo įmanoma, visi veiksmai buvo atlikti. Tiesioginių liudytojų nebuvo nustatyta. Sunku pasakyti, kaip viskas vyko. Nėra duomenų, kad kažkas lėmė šitą nelaimingą atsitikimą“, - kalbėjo L.Silevičius.

Portalas lrytas.lt primena, kad pastate, iš kurio jaunuoliai iškrito, nėra butų, įsikūrę vien biurai.

Vaikinai, kuriems buvo 21-eri ir 23-eji, nuo sužalojimų mirė ligoninėje paryčiais. Apie nelaimę policijai medikai pranešė 3 val. 13 min. naktį.

Atėjusi į darbą kitą rytą moteris, kurios darbo vieta yra aštuntajame aukšte, pamatė atdarą laiptinės langą. Pamanė, kad kažkas pamiršo jį uždaryti. Ant žemės mėtėsi saulėgrąžų lukštai, tuščia saulėgrąžų pakuotė.

Apie 10 val. laiptinėje darbavosi kriminalistas. Jis specialiais milteliais padengė lango rėmą, kad matytų pirštų atspaudus. Nuo miltelių balti lango rėmai papilkėjo.

Paklaustas, kas šiąnakt galėjo vykti laiptinėje, jis tylėjo. Surinkęs ir į vokus sudėjęs tyrimui reikalingų įkalčius, išvyko.

Apačioje po langais matėsi dviejų kūnų žolėje palikti pėdsakai, ant žemės mėtėsi medicininė adata, greičiausiai palikta į pagalbą atvažiavusių medikų. Jie dar bandė gelbėti jaunuolius, tačiau padėti jau nebegalėjo. Po poros valandų reanimacijoje jaunuoliai mirė.

Naktimis šiame pastate policija lankosi dažnai. Čia dažnai glaudžiasi benamiai, o kartais – besilinksminantys jaunuoliai. „Pernai laiptinėje radau vieną benamį, jis gamtinius reikalus darė, gėrė, negalėjo paeiti. Būna, čia ateina įvairaus amžiaus asocialių žmonių. Būtent žiemą, kada atšąla oras“, - pasakojo verslo centre dirbanti draudimo įmonės vadybininkė Angelė Jasutienė.

Dieną prieš nelaimę moteris nedirbo, ją buvo apiplėšę, ji tvarkė reikalus policijoje. Paklausta, ar dažnai iš ryto aštuntajame aukšte randa netvarką, moteris pasakojo, kad pasitaiko po nakties rasti šiukšlių. „Dažnai netvarkos nebūna. Žiemą truputėlį dažniau. Narkomanų švirkštų nesu radusi“, - sakė A.Jasutienė.

Verslo centro lauko durys nelaimės metu būdavo atrakintos visą parą, į jį galėjo ateiti bet kas, apsaugininko ar budinčiojo prie įėjimo nebūdavo. Biurai yra prijungti prie apsaugos, bet bendrų patalpų niekas nesaugo.

Anksčiau, anot penkerius metus čia dirbančios moters, panašių nelaimių nėra įvykę. Prieš keletą metų pastate yra kilęs gaisras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.