Advokatui koją suluošino šulinio dangtis

Kaunietis teisininkas pačiame miesto centre patyrė neįtikėtiną nelaimę – jam žingsniuojant šaligatviu bei užmynus ant šulinio dangčio, šis netikėtai vertėsi ir didžiule jėga trenkė į koją. Sužalotas teisininkas savaitę praleido ligoninės palatoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-11-23 19:26, atnaujinta 2018-02-20 04:52

Kol Kauno savivaldybė skaičiuoja apleistose teritorijose slypinčias neuždengtas ertmes, paaiškėjo, kad spąstais gali tapti net tvarkingai atrodantis miesto centre, šaligatvyje, esantis šulinys.

Kaune dirbantis advokatas „Laikinajai sostinei“ papasakojo, kaip galima stipriai susižaloti saugioje vietoje.

„Tai, kas nutiko man, galėjo atsitikti bet kuriam žmogui. Tegul ši istorija bus pamoka šulinių prižiūrėti nesugebančioms tarnyboms bei perspėjimas kauniečiams“, – pasakojo advokatas.

Dangtis smogė it svertas

Nelaimė kaunietį ištiko spalio 30-ąją. Kauno apygardos teisme nagrinėtoje byloje klientui atstovavęs teisininkas per posėdžio pertrauką nusprendė nueiti iki čia pat, Kęstučio gatvėje, palikto automobilio ir pratęsti mokestį už jo stovėjimą.

„Eidamas šaligatviu užmyniau ant šulinio dangčio. Staiga pėda smigo žemyn, dangtis persivertė ir visa jėga trenkė man per koją“, – prisiminė kaunietis.

Skausmo būta itin stipraus, nuo jo advokatui net aptemo akys. Netrukus į nelaimės vietą atskubėjo medikai, sustojo pro šalį vykęs policijos ekipažas. Pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą, o medikai greitosios pagalbos automobiliu nuvežė sužeistą advokatą į Kauno klinikas, kur jam buvo suteikta pagalba.

„Esu įsitikinęs, kad šulinys buvo uždengtas netinkamu, mažesnio skersmens nei turi būti, dangčiu. Man 120 kilogramų svoriu užmynus ant krašto, dangtis tarsi svertas ta pačia jėga smogė į koją“, – sakė baudžiamosios teisės specialistas.

Padarinius jaučia iki šiol

Advokatas sakė nemanęs, kad kojos sumušimas virs išties didele bėda. Jautė skausmą, tačiau galėjo vaikščioti. Tačiau po penkių dienų prasidėjo komplikacijos. Skausmas tapo nepakeliamas, tad kaunietis kreipėsi į medikus, jam buvo atlikta sutraiškytų kraujagyslių operacija.

Šiandien jis pripažįsta: suspėta pačiu laiku. Uždelsus vos kelias dienas būtų prasidėję negrįžtami procesai sužalotuose audiniuose bei kraujagyslėse – iškiltų reali kojos amputacijos grėsmė.

„Buvo atlikta sudėtinga kojos operacija su visiška nejautra, savaitę praleidau ligoninės palatoje. Gydymas trunka iki šiol. Kasdien koją reikia perrišti, o kada tai baigsis – nežinia. Tikrai ne šiais metais“, – svarstė teisininkas.

Pateiks kaltininkams ieškinį

Dėl patirtos traumos skausmingų sunkumų iki šiol patiriantis advokatas pripažino ketinantis teisme reikalauti, kad kaltininkai atlygintų patirtą žalą. Tvarkyti šiuos reikalus baudžiamosios teisės specialistas patikėjo savo kolegai, advokatui Raimondui Lygnugariui.

„Kol mano kolega dar gydomas, į teismą su ieškiniu nesikreipėme. Nuostoliai vis dar patiriami, ir jie auga.

Tokiose bylose senaties terminas siekia trejus metus, tad mums nėra kur skubėti. Suskaičiuosime visą patirtą žalą ir tada rašysime ieškinį“, – sakė R.Lygnugaris.

Nors traumą patyręs teisininkas apsidraudęs sveikatos bei gyvybės draudimu, pasak R.Lygnugario, draudimo išmoka visos patirtos žalos neatlygins.

Pasipiktino ir tarybos narė

Šalia nelaimės vietos esančiame Kęstučio gatvės name savo kontorą įkūrusi Kauno savivaldybės tarybos narė, taip pat advokatė, Aušra Ručienė.

Politikė pripažino, kad ją labiausiai pribloškė ne tiek kolegą ištikusi bėda, kiek absurdiškos jos aplinkybės. Pasak tarybos narės, šulinys, kurio dangtis sužalojo jos kolegą, priklauso savivaldybės įmonei „Kauno vandenys“.

„Advokatas atsiduria kanalizacijos šulinyje. Kur tai matyta? Tai dar kartą įrodo, kad Kaunas yra pokario laike užstrigęs miestas. Pati mačiau, kaip tas šulinio dangtis buvo uždengtas“, – sakė teisininkė.

Advokato koją sužalojęs šulinio dangtis jau pakeistas kitu. Jame įspausti rusiški, sovietmetį menantys rašmenys „GV“ tarsi liudija, kad tai miesto vandentiekio tinklo šulinys.

Tačiau aiškinantis, kam iš tiesų jis priklauso, vienareikšmio atsakymo taip ir nepavyko sulaukti.

Nepritaikyti dangčiai kartais vartosi

Vytautas Rudys

Bendrovės „Kauno vandenys“ tinklų skyriaus vadovas

„Neturime duomenų, kad šis šulinys buvo atviras ar netinkamai uždengtas. Tačiau neatmetu galimybės, jog remonto darbus atlikę darbininkai galėjo šulinį uždengti mažesnio skersmens dangčiu.

Šaligatviuose esantys šuliniai uždengiami lengvesniais dangčiais, nei įrengti važiuojamojoje kelio dalyje. Taip pat skiriasi ir šulinių bei jų dangčių skersmenys. Todėl pasitaiko, kad, šulinius uždengus ne tų matmenų, jiems nepritaikytais lengvais dangčiais, jie pasivarto.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.