Skenduolio kūną tvenkinyje apgraužė vandens gyvūnai

Neteisingai apkaltinto, kalėjime daugiau negu trejus metus praleidusio vyro gyvenimas baigėsi nelaime – jis nuskendo. Mažiau nei parą vandenyje išbuvusį skenduolį apgraužė gyvūnai.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Nov 27, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:23 AM

Nelaimėlį užvakar aptiko Trakėnų kaimo (Kalvarijos sav.) gyventojas, apie pietus nuėjęs į šalia vieškelio esantį tvenkinį pasisemti vandens ir išvydęs plūduriuojantį kūną, rašo „Lietuvos rytas“.

Ištraukus kūną paaiškėjo, jog nelaimė ištiko tame pačiame kaime gyvenusį 49 metų Sigitą Kidolių.

Nedirbantis, septynias klases baigęs vyras gyveno su motina ir seserimis. Visi jie nevengia alkoholio, gyvena skurdžiai.

Sigitas sekmadienį pas vieną kaimyną skaldė malkas, o vėliau patraukė namų link. Žmonių nuomone, jis buvo neblaivus.

„Sigitas čia gyveno daug metų, o kelią pro tvenkinį, į kurį ir aklas neįkristų, žinojo atmintinai. Kaip jis galėjo atsidurti vandenyje, niekas nesupranta“, – „Lietuvos rytui“ sakė kaimo gyventojai.

Kriminalistų dėmesį patraukė keli sužalojimai ant ausies, rankos ir didelė žaizda ant peties.

Medicinos specialistai nustatė, jog prigėrusį vyrą greičiausiai apgraužė laukiniai vandens gyvūnai, sename tvenkinyje gyvenantys bebrai ar ondatros.

Kalėjo nekaltai

Prieš keliolika metų S.Kidolius tapo liūdna Lietuvos įžymybe, kai paaiškėjo, kad 1996-aisiais jis buvo nepagrįstai apkaltintas, įkalintas ir trejus metus bei tris mėnesius praleido kalėjime.

Sigitas buvo suimtas po to, kai Marijampolėje buvo žiauriai sumuštas ir apiplėštas vilkiko vairuotojas iš Estijos ir nuo sužalojimų mirė.

Išsiaiškinta, kad nusikaltimą įvykdė trys asmenys, bet tąsyk jie nebuvo nustatyti, įtartas tik Sigitas. Jis prisipažino, jog dalyvavo apiplėšime.

Tiesa paaiškėjo po kelerių metų, kai Sigitas jau buvo lygtinai paleistas iš įkalinimo įstaigos, ir pareigūnai nustatė tikruosius esto žudikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.