Vietoj vandens – fekalijos

Kibire vietoj skaidraus geriamojo vandens – išmatomis prasmirdusios rudos fekalijos. Tokį vaizdą išvydo vienas Panevėžio rajono gyventojas, kai iš kieme esančio šulinio pasisėmė vandens arbatai.

E.Pazukas: „Kol kas vandens maistui atsivežu iš darbo, bet teks kraustytis kitur. Nejauku gyventi šioje vietoje.“<br>V.Petrauskienės nuotr.
E.Pazukas: „Kol kas vandens maistui atsivežu iš darbo, bet teks kraustytis kitur. Nejauku gyventi šioje vietoje.“<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Nov 29, 2013, 8:46 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:18 AM

Pamiškės kaimo pakraštyje gyvenančiam Eugenijui Pazukui net nekilo minties, kad šulinio vanduo pradvoko savaime. Mat netoliese pievoje mėtėsi ir fekalijomis ištepliota plastikinė talpykla.

Vyras patikrino dar vieną kiemo teritorijoje esantį, tačiau kurį laiką nebenaudojamą šulinį. Į jį taip pat kažkas buvo pripylęs išmatų.

Vyras suprato, kad sodyboje smaginosi vandalai. Mat, be užterštų šulinių, jie paliko ir kelis išdaužytus langus, sulaužytas duris. Tokį suniokotų namų vaizdą E.Pazukas rado grįžęs iš darbo į namus. Jis pastaruoju metu buvo vienintelis gyventojas, kuris glaudėsi sename mediniame dvaro pastate.

Sodyba priklauso Paįstrio seniūnijai, kuri čia buvo įrengusi socialinius būstus. Kelios čia anksčiau gyvenusios šeimos prieš kurį laiką persikraustė į netoliese esančius kitus namus, tačiau žmonės į senąją dvaro sodybą vis dar atvažiuodavo pasisemti geriamojo vandens.

„Kol kas vandens maistui atsivežu iš darbo. Bet nebegalėsiu čia likti. Kraustysiuosi kitur, nes nebejauku šioje vietoje gyventi“, – nuogąstavo E.Pazukas.

Apie fekalijomis užterštus šulinius jis pranešė seniūnui Virginijui Šležui. Jis kreipėsi į policiją. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Matyti, kad fekalijų į šulinius išpilta nemažai. Ir tai padaryta piktybiškai. Kalbėjomės su kaimo žmonėmis. Niekas nesulaukė jokių grasinimų, niekas nejautė, kad būtų už ką kerštauti“, – kalbėjo V.Šležas.

Seniūnas sakė dėl šulinių būklės konsultavęsis su specialistais. Jie pareiškė, kad vandens iš jų nebebus galima gerti. Seniūnija planuoja restauruoti senąjį dvarą ir jį pritaikyti bendruomenės reikmėms. Taigi teks kasti ir naują šulinį.

Kai kurie vietos gyventojai mano, kad Pamiškės dvaro šulinius užteršti galėjo neblaivūs paaugliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.