Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kaišiadorių rajono kultūros namuose – negyvos gimnazistės kūnas

Kaišiadorių rajone esančias Zūbiškes sukrėtė tragedija. Iš gyvenimo pasitraukė Algirdo Mykolo Brazausko gimnazijos dvyliktokė. Mergina, gyvenusi Zūbiškių kaime, rasta kultūros namuose pasikorusi. Nelaimė įvyko šeštadienio vakarą. Policija pranešimą apie negyvą gimnazistę gavo apie 19 val. vakaro.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-12-02 13:59, atnaujinta 2018-02-20 01:00

Atvykusiems policijos pareigūnams ir medikams liko tik konstatuoti mirtį.

Ši tragedija sukrėtė ir Zūbiškių kaimą, ir A.M.Brazausko gimnazijos bendruomenę.

Dvyliktą klasę šiais metais pradėjusi mergina nusižudė gausiai lankomoje vietoje – Zūbiškių bendruomenės kultūros namuose. Ten yra buvusios mokyklos patalpos, yra įrengta sporto salė.

„Pranešimas buvo gautas šeštadienio vakarą. Duomenų, kas apie tai pranešė, negaliu pasakyti. Tačiau ten yra sporto salė, gal kas nors iš sportuojančių ir rado ją“, – sakė Kaišiadorių rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Grigonis.

Augino mama

„Mums apie šią šeimą buvo žinoma tik tiek, kad kažkada vyko skyrybos ir ji yra vienišos mamos vaikas. Mergaitė buvo pirmasis vaikas šeimoje. Žinoma apie šią šeimą tik tiek, kad vyko teismo procesas dėl alimentų priteisimo“, – sakė Kaišiadorių savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Kiselienė.

Pas merginos šeimą buvo išsiųsta psichologų komanda. Mergina šeimoje augo kartu su dviem jaunesnėmis seserimis ir jaunėliu broliu.

„Apie šią šeimą neturėjome jokios blogos informacijos. Visa informacija, kokia buvo surinkta, – tik gera“, – pabrėžė I.Kiselienė.

Vaikų teisių skyrius neturėjo jokių duomenų, iš kurių būtų buvę galima nuspėti artėjančią nelaimę.

A.M.Brazausko gimnazijoje taip pat vyksta psichologų konsultacijos. Specialistai bendrauja su nusižudžiusios merginos bendramoksliais.

Gimnazijos direktorius Stanislavas Bernikas pasakojo, kad pastaruoju metu merginai sekėsi mokslai, ji nepraleisdavo pamokų.

Apie siaubingą ketinimą nesignalizavo ir merginos elgesys. Tiesa, anksčiau yra buvęs atvejis, kai gimnazijos direktorius sukluso.

„Ko gero, problemų buvo kilę šeimoje. Nenorėčiau to kategoriškai teigti. Vieną kartą esame Vaikų teisių tarnybai parašę raštą. Mergaitė buvo pranešusi, kad prieš ją jos patėvis buvo panaudojęs fizinę jėgą. Tai buvo prieš kelerius metus, maždaug 2011 metais. Vėliau tokių dalykų nepasitaikė“, – sakė A.M.Brazausko gimnazijos direktorius.

S.Bernikas sakė, kad gimnazistei buvo kilę problemų dėl pamokų lankomumo.

„Tačiau pastaruoju metu viskas buvo labai pagerėję, mergaitė laikėsi mokyklos taisyklių, viskas buvo gerai“, – pasakojo S.Bernikas.

Gimnazijos direktorius informaciją apie nutikusią nelaimę paskelbė moksleiviams, jų tėvams ir pedagogams. Apie tragediją buvo pranešta raminančio pobūdžio laišku, buvo nurodyti psichologų kontaktai.

„Aš jau seniai dirbu mokyklos direktoriumi. Yra pasitaikę įvairių nelaimių. Vienas moksleivis mirė užpultas, buvo nužudytas. Kitas puolė ant geležinkelio. Tokie atvejai yra labai liūdni“, – apgailestavo S.Bernikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.