Keista žvejo mirtis Molėtų ežere: ieškojo vandenyje, rado krante

Viename iš didžiausių Molėtų rajone Galuonų ežere pusantros dienos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai ieškojo valtimi žvejoti išplaukusio 73 metų šiauliečio. Tačiau po intensyvių paieškų vandenyje nebegyvas vyriškis buvo rastas sausumoje. Neatmetama, kad valtyje palikęs viršutinius drabužius vyriškis pėsčiomis eidamas į poilsiavietę galėjo mirtinai sušalti.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-12-04 17:48, atnaujinta 2018-02-19 23:47

Apie dingusį šiaulietį tėvą V.K. Molėtų rajono policijai antradienį pranešė Vilniuje gyvenantis 38 metų jo sūnus A.K. Abu vyriškiai praėjusį penktadienį buvo atvažiavę į poilsiavietę Rotonių kaime (Inturkės seniūnija).

Vilniečio teigimu, tėvo jis pasigedo antradienį. Vyriškis dingo valtimi išplaukęs į Galuonų ežerą žvejoti.

Antradienio popietę policininkai, pasitelkę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus, pradėjo dingusio žvejo paiešką. Įtarus, kad vyriškis galėjo nuskęsti, narai jo ieškojo po vandeniu. Paieškas apsunkino tai, kad Galuonų ežeras – vienas didžiausių Molėtų rajone.

Dingusiojo nesėkmingai ieškojus iki antradienio sutemų, paieškos buvo pratęstos trečiadienį. Iš pradžių vienos ežero salos pakrantėje buvo rasta valtis, kuria šiaulietis išplaukė žvejoti. Joje buvo palikta ir dalis sausų V.K. rūbų. Pareigūnai pastebėjo nuo šios vietos iki sausumos brydę – toje vietoje ežeras nėra gilus. O ežero pakrantėje, maždaug vidurkelyje nuo salos iki poilsiavietės, aptiko ir nebegyvą žveją.

Tiksli V.K. mirties priežastis paaiškės po teismo medicinos ekspertizės. Ant jo kūno išorinių smurto žymių nerasta. Viena iš jo mirties versijų – sušalimas. Neatmetama, kad nusivilkęs šiltus rūbus ir brisdamas per vandenį iš salo į krantą vyriškis smarkiai sušalo ir poilsiavietės pasiekti nebepajėgė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.