Kauno gatvėms virtus čiuožyklomis – avarijų virtinė

Į darbą ketvirtadienio rytą skubančius kauniečius pasitiko klastingas plikledis. Eismo sąlygas komplikavo tai, kad klastingas ledo sluoksnis dengė ne visus kelius, o tik kai kurias, pavojingiausias, vietas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-12-05 09:36, atnaujinta 2018-02-19 23:36

Plikledis dengė tiltus bei jų prieigas. Pavojingomis vietomis virto ir stačios nuokalnės.

Ketvirtadienio rytą M.K.Čiurlionio tilto prieigose, nuo Centro vykstant link Aleksoto rajono susidūrė mažiausiai trys automobiliai. Kai kurios transporto priemonės aplamdytos smarkokai, žmonės nenukentėjo.

Policijos duomenimis, kelyje Kaunas–Klaipėda dėl slidžios kelio dangos susidūrė apie dešimtį automobilių.

Smulkios eismo nelaimės užfiksuotos ir po 9 valandos ryto. Leisdamasis nuo Parodos kalno maršrutinis autobusas nespėjo sustabdyti ir priekine dalimi trinktelėjo į priešais sustojusį lengvąjį automobilį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas minėjo, kad bene pagrindinė tokių eismo nelaimių priežastis – vairuotojų nesugebėjimas pasirinkti saugų greiti bei tinkamo atstumo nesilaikymas.

„Dažniausiai tokiuose eismo įvykiuose žmonės nebūna sužaloti, apgadinamos tik transporto priemonės. Vairuotojai turėtų būti dėmesingesni, įvertinti tai, kad kelio danga gali būti slidi ir stabdymo kelias pailgėti“, - sakė D.Česnauskas.  

Suprastėjus eismo sąlygoms Kaune padaugėjo eismo nelaimių, kurių metu nukenčia pėstieji. Nuo ketvirtadienio vakaro policijos vadovai nusprendė siųsti patrulius budėti prie avaringiausių miesto pėsčiųjų perėjų.

Pareigūnai budės šiose vietose: Savanorių pr. prie Geležinio Vilko g. ir parduotuvės „Dubingiai“, K. Donelaičio g. prie Sapiegos g., Kovo 11-osios g. prie VšĮ „Girstučio“ kultūros ir sporto centro, Taikos pr. prie Kaimynų g., Veiverių g. prie Aleksoto turgaus ir prekybos centro „Iki“, K. Baršausko g. prie prekybos centro „Molas“, Varnių g. prie prekybos centro „Iki“, Kęstučio g. prie Muzikinio teatro, Sukilėlių pr. prie Kauno medicinos universiteto ligoninės, R. Kalantos g. prie namo Nr. 40.

Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas D.Česnauskas minėjo, jog saugotis turi ir patys pėstieji, pirmiausia įvertinti tai, kad vairuotojai juos ne visada laiku pastebi.

„Žmones paraginčiau segėti atšvaitus, tai labai efektyvi priemonė, padedanti būti laiku pastebėtam. Pėstieji turi įsisamoninti, jog eiti per perėją reikėtų tik visiškai įsitikinus jog tai yra saugu“, - sakė D.Česnauskas.

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad rytą dėl plikledžio eismo sąlygos sudėtingos Tauragės, Telšių ir Vilniaus apskrityse bei Molėtų, Šakių, Panevėžio, Kelmės ir Raseinių rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.