Dėl avarijos per pūgą sutriko eismas kelyje Kaunas-Klaipėda

Jo teigimu, gedimų taisymas gali užtrukti ir savaitgalį.

Vairuoti per pūgą - sudėtinga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vairuoti per pūgą - sudėtinga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-12-06 11:58, atnaujinta 2018-02-19 23:04

Dėl 11 val. kelyje Vilniaus kryptimis susidūrusių sunkiasvorių transporto priemonių yra susiaurėjusi važiuojamoji kelio dalis.

Automobilių kelių direkcija praneša, kad lengvosios transporto priemonės gali pravažiuoti eismo įvykio vietą, bet sunkiasvorėms galimybės pravažiuoti nėra. Susidarė transporto priemonių spūstis.

Taip pat pranešama, kad atnaujintas eismas 219-ajame kelio kilometre. Dėl dviejų sunkvežimių susidūrimo buvo draudžiamas eismas abejose eismo juostose.

Lietuvą penktadienio naktį užklupęs sniegas ir stiprus vėjas be elektros paliko apie 20 tūkst. vartotojų, daliai jų elektros tiekimas gali būti atnaujintas tik savaitgalį. Elektros skirstomųjų tinklų operatorė bendrovė „Lesto“ subūrė maksimalias pajėgas, stichijai įmonė ir jos rangovai ruošėsi dar išvakarėse.

„Lesto“ Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis BNS sakė, kad labiausiai nuo vėjo ir sniego nukentėjo vakarų ir šiaurės Lietuvos regionai.

„Visą naktį lijo, ryte ėmė snigti, sniegas sunkiu svoriu padengė medžius, kuriuos ėmė versti stiprus vėjas. Vilniuje yra ramu ir nesijaučia, bet situacija kituose Lietuvos regionuose yra sudėtinga. Sinoptikų prognozės nerodo, kad vėjas penktadienį slops, todėl neprognozuojame, kada situacija galėtų stabilizuotis“, - BNS sakė E.Pareigis.

Jo teigimu, gedimų taisymas gali užtrukti ir savaitgalį.

„Pasitelkėme maksimalias darbuotojų pajėgas. Apie tai, kad galbūt prireiks pagalbos, buvo informuoti ir mūsų rangovai. Negaliu pasakyti, kiek tiksliai žmonių taiso gedimus, tačiau jų skaičius yra maksimalus“, - BNS sakė E.Pareigis

Daugiausiai, arba 3,5 tūkst. vartotojų be elektros yra Šilutės rajone vakarų Lietuvoje. Kauno, Kelmės, Raseinių ir Šiaulių rajonuose dėl vėjo elektros tiekimas sutrikęs maždaug po 2 tūkst. klientų.

Įmonė tebegauna naujų pranešimų apie elektros tiekimo sutrikimus, todėl duomenys keičiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.