Šiauliuose į ligoninę pateko du sieros rūgštimi apsideginę mažyliai

Ketvirtadienį į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką buvo atvežti du sieros rūgštimi apsipylę mažamečiai vaikai: trejų metų mergaitė ir vienerių metų berniukas.

Veidą ir krūtinę apdegęs mažylis paguldytas į vaikų reanimacijos skyriaus palatą.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotrauka
Veidą ir krūtinę apdegęs mažylis paguldytas į vaikų reanimacijos skyriaus palatą.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 6, 2013, 8:47 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:09 PM

Radviliškio rajone Baisogaloje gyvenantys brolis ir sesuo nukentėjo, kartu su dar vienu penkerių metų broliuku virtuvės spintelėje rado buteliuką, į kurį buvo įpilta sieros rūgšties.

Nelaimė įvyko, kai mažyliai trumpam namuose buvo palikti be priežiūros. Tuo metu tėvas buvo išvykęs, o su vaikas namuose likusi mama trumpam išėjo į lauką.

Kaip vaikai apsipylė sieros rūgštimi, nustatinėjama. Pirminiais duomenimis, vyriausiasis berniukas užsilipo ant kėdės ir, atidaręs spintelę, išmetė lauk ten buvusius buteliukus.

Žaisdami su ant žemės pažirusiais buteliukais, viename iš kurių buvo sieros rūgštis, mažyliai ir nukentėjo.  

Vyriausiasis iš virtuvėje žaidusių vaikų – penkiametis berniukas - per incidentą nenukentėjo, o rūgštimi apsideginusi trejų metų mergaitė ir vienerių metų berniukas buvo skubiai nuvežti į ligoninę.

Veidą ir krūtinę nusideginusį berniuką medikai iškart paguldė į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje vaikų reanimacijos skyriaus palatą, o mergaitė dėl 1 ir 2 laipsnio krūtinės ir kojos cheminio nudegimo gydoma tos pačios ligoninės vaikų chirurgijos skyriuje.

Sunkiausiai nukentėjęs vienerių metų berniukas apdegė tik devynis procentus kūno, tačiau medikai baiminosi, kad agresyvus skystis nebūtų pakenkęs mažylio akims.

Penktadienį ryte pasikonsultavę Šiaulių medikai nusprendė šį mažylį reanimobiliu pervežti į Kauną - Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinikų intensyviosios terapijos skyrių. 

Per incidentą mažiau nukentėjusi trejų metų mergaitė tebegydoma Šiauliuose - ant kūno užtiškę sieros lašeliai paliko žymių, tačiau dėl šios pacientės sveikatos būklės Šiaulių medikai nesibaimino.   

Įvykio aplinkybes tiria Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.