Panevėžio miesto savivaldybėje gaisrą įžiebė neprižiūrima žvakė

Penktadienio popietę į Panevėžio miesto savivaldybę skubėjo ugniagesiai, greitosios pagalbos medikai. Pirmajame savivaldybės pastato aukšte esančiame kabinete kilo gaisras. Tačiau dar iki atskubant ugniagesiams gaisrą Ūkio ir eksploatavimo skyriaus vedėjos kabinete užgesino patys savivaldybės darbuotojai, panaudoję miltelinį gesintuvą. Nors žurnalistams savivaldybės atstovai tvirtino, kad gaisras kilo dėl gedimo elektros instaliacijoje, priešgaisrinės apsaugos inspektorius nustatė, kad gaisrą sukėlė be priežiūros kabinete palikta deganti žvakė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 27, 2013, 3:02 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:36 PM

Į kitoje gatvės pusėje, Laisvės aikštėje įsikūrusią Panevėžio miesto savivaldybę Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai buvo pasiųsti šiek tiek po 14 val. kartu su dviem ugniagesių ekipažais, čia atskubėjo ir greitosios pagalbos medikų brigada.

Tačiau nei vienų, nei kitų pagalbos neprireikė. Nors visas pirmasis savivaldybės pastato aukštas buvo persismelkęs aitriu degėsių kvapu, gaisrą jau buvo užgesinę patys darbuotojai, panaudoję pastate buvusį gesintuvą.

Kaip lrytas.lt sakė foje su ugniagesiais bendravusi Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Janina Gaidžiūnaitė, gaisras Ūkio ir eksploatavimo skyriaus vedėjos Rūtos Budrienės kabinete greičiausiai kilo dėl elektros instaliacijos gedimo. Gaisras buvo užgesintas pačių savivaldybės darbuotojų vietoje turėtu milteliniu gesintuvu.

Savivaldybės atstovų versiją apie gaisro priežastį paneigė Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, apžiūrėję įvykio vietą. Jų teigimu, gaisras kilo dėl be priežiūros paliktos degančios žvakės, nuo jos užsidegus degioms medžiagoms.   Žmonės per gaisrą nenukentėjo, o kabinetą teks valyti – iš gesintuvo išpurkšti milteliai padengė ir grindis, ir baldus, ir net ant stalo lėkštelėje buvusius saldainius. Kaip po gaisro atrodo šis kabinetas, jo šeimininkė R.Budrienė žurnalistams rodyti nepageidavo.

"Pirmą kartą girdžiu", – nustebo Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja J.Gaidžiūnaitė, lrytas.lt paklausta, ar žino apie pirmines priešgaisrinės apsaugos inspektorių išvadas, prieštaraujančias jos versijai, kad gaisras kilo dėl gedimo elektros instaliacijoje. Pasak J.Gaidžiūnaitės, jai kabineto, kuriame kilo gaisras, šeimininkė R.Budrienė paaiškinusi, kad gaisras kilo užsidegus elektrinei kalėdinei dekoracijai, o apie jokią žvakę darbuotoja jai neminėjusi. J.Gaidžiūnaitės žiniomis, kabinete, kai kilo gaisras, žmonių nebuvo. "R.Budrienė jame ne visą laiką būna", – paaiškino administracijos direktoriaus pavaduotoja. Jos teigimu, gaisrą užgesino ne kabineto šeimininkė, o kiti savivaldybės darbuotojai. "Nemalonus atvejis, ir dar prieš šventes", – apgailestavo J.Gaidžiūnaitė. Jos teigimu, savivaldybėje jau sudaryta komisija šiam gaisrui tirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.