Po švenčių grįžusią panevėžiečių porą pasitiko aprūkęs katinas

„Kas čia atsitiko?“ – ketvirtadienį laiptinėje sutiktų žurnalistų klausė į namus po švenčių grįžtanti Molainių gatvės 56-ojo namo gyventojų pora. Naujuosius sutikę ne namuose, žmonės nebepažino savo laiptinės – ji visa buvo pajuodusi nuo dūmų. O bute paliktas ugniaspalvis katinas šeimininkus pasitiko suodinu kailiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 2, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:56 AM

„Štai kaip metai prasidėjo“, – atsiduso antrajame šio daugiabučio aukšte su vyru ir dviem mažamečiais vaikais gyvenanti 24 metų Eglė Lukoševičienė. Šeima Naujuosius nutarė sutikti ramiai, išvažiavo į kaimą, o sausio pirmosios rytą sulaukė blogų žinių – naktį degė jų buto durys.

Parskubėję atgal į Panevėžį, jie iš tiesų rado suodiną ir degėsiais smirdančią laiptinę, aprūkusias savo ir kaimynų duris. Lukoševičių butas buvo užantspauduotas policijos, nes ugniagesiams teko laužti jo duris. Ant gelbėtojų šeima nepyksta – buto viduje, prie lauko durų jau buvo pradėjęs smilkti grindų laminatas, jei ne ugniagesiai, ugnis tuščią butą galėjo visiškai nusiaubti.

Kadangi ir greta esančio buto šeimininkės, 27 metų Ainos Visockaitės namuose tą naktį nebuvo, išskleidę automobilines kopėčias ugniagesiai į jį įlipo per virtuvės langą. „Šarvo durys apsaugojo mano butą“, – lrytas.lt džiaugėsi A.Visockaitė. Jos namai nuo ugnies beveik nenukentėjo, tik nudegė iš laiptinės į butą nuvesti elektros instaliacijos, interneto kabeliai, teks remontuoti ir pačias duris.

Pirmoji paryčiais gaisrą pastebėjo gretimame bute gyvenanti senutė. Ji iš pradžių išgirdo panašų į sprogimą garsą, o tuomet į jos butą iš laiptinės ėmė veržtis dūmai. Garbaus amžiaus moteris ėmė belsti į sieną, už kurios, šalia esančiame bute gyvena jos sūnaus šeima. Šiam vyriškiui atidarius lauko duris, į veidą siūbtelėjo ugnis, po butą pasklido dūmai ir suodžiai. Žmogus puolė atgal į vidų, iškvietė ugniagesius.

Pranešimą apie gaisrą Molainių Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gavo sausio 1-osios paryčiui, 4 val. 38 min. Nuvykę į Molainių gatvės 56-ąjį namą, jie rado pilną dūmų laiptinę ir degančias trijų toje pačioje laiptų aikštelėje esančių butų duris. Ugniagesiai ugnį nuslopino. Neabejojama, kad čia pasidarbavo padegėjas, buvo rastas ir butelis degaus skysčio.

Nei E.Lukoševičienė, nei A.Visockaitė sakė neįsivaizduojančios, kas ir kodėl galėjo padegti jų butų duris. Moterys sakė priešų neturinčios ir spėja, kad padegėjai tiesiog sumaišė aukštus ar laiptines.

Tačiau tai gyventojų neguodžia – jiems teks remontuoti laiptinę: suodžiai padengė visą erdvę nuo antrojo iki ketvirtojo aukšto, erdvi ir gana tvarkinga laiptinė dabar primena tamsų urvą. Daug baimės patyrė ir 3-iame šios laiptinės aukšte gyvenančios šeimos auginamas katinas. Ugninį katiną ketvirtadienį po svečiuose praleistų švenčių namo grįžusi šeima rado pajuodavusį – suodžiais buvo išsitepusios jo kojos, krūtinė, nors jų nuomojamas butas per gaisrą ir nenukentėjo, tačiau suodžių į vidų pateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.