Pakaunėje – dujų nuotėkis, apsinuodijo 5 žmonės

Vėlų penktadienio vakarą Kauno gelbėtojai gavo grėsmingą pranešimą — dėl propano dujų nuotėkio gali sprogti gyvenamasis namas Noreikiškių gyvenvietėje (Kauno r.).

Gelbėtojai dujų balionus išnešė į kiemą.<br>A.Karaliūno nuotr.
Gelbėtojai dujų balionus išnešė į kiemą.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 11, 2014, 12:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:35 PM

Dujų tvaiką pajuto ir apie tai gelbėtojams panešė patys dviaukščio namo šeimininkai. Nebaigto statyti namo pirmajame aukšte įrengta bendrovės būstinė, o antrajame — gyvenamosios patalpos.

Dar neatvykus gelbėtojams greitosios pagalbos medikai į Kauno klinikas išvežė tris propano dujomis apsinuodijusius namo gyventojus — 58 ir 50 metų moteris bei 39 metų vyriškį.

Pasak medikų, pavojus jų gyvybei negresia.

Kiek vėliau pykinimą, galvos svaigulį ir silpnumą pajuto nukentėjusiuosius vežusio medikų ekipažo nariai — vairuotojas bei gydytoja. Jiems kolegos taip pat suteikė pagalbą. Medikai dozę kenksmingų dujų įkvėpė įėję į pastato vidų.

Gelbėtojai nustatė, kad pastato viduje išties susidaręs pavojingas sprogstamasis mišinys. Jie pradėjo vėdinti patalpas ir į kiemą išnešė namo viduje aptiktus 12 propano dujų balionus, kurių kiekvieno talpa yra 50 litrų.

Tiek šio, tiek gretimų namų gyventojai dujų balionus perka būsto šildymui, mat dujotiekio atšaka į šį kvartalą dar nenutiesta.

Gelbėtojai spėja, kad dujų nuotėkis įvyko dėl gedimo šildymo įrangoje arba pačių šeimininkų neatsargumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.