Biržų ugniagesiai per gaisrą fermoje išgelbėjo ūkininko bandą

Sekmadienio vakarą ugnis nusiaubė Biržų rajono Ančiškių kaimo ūkininko Kazio J. fermą. Ketvirtadalio didžiulio pastato, melžimo aikštelės, pieno šaldytuvo ir kito inventoriaus netekęs žemdirbys gali guostis bent tuo, kad ugnyje nepražuvo jo karvių banda – daugiau nei 40 raguočių pavyko iš liepsnojančio pastato išvesti.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 13, 2014, 8:58 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:22 PM

Gaisras Vabalninko seniūnijos Anciškių kaime, ūkininko fermoje pastebėtas apie 20 val. 30 min. Pirmieji į gaisravietę atskubėjo Vabalnininko komandos ugniagesiai. Tiesa, ir jiems kelionei žiauriai duobėtu žvyrkeliu prireikė net 15 minučių.

Pagrindinės ugniagesių pajėgos iš Biržų, kuriuos nuo Ančiškių kaimo skiria 40 kilometrų, prastos būklės keliu atvažiavo dar vėliau. Šiaip ne taip pasiekę gaisravietę, gelbėtojai susidūrė su dar viena problema – vandenį teko vežtis iš už 4 kilometrų – arčiau vandens telkinio neatsirado.

Tačiau nežiūrint į šiuos trukdžius, ugniagesiams pavyko išsaugoti didžiąją dalį fermos. Be to, iš pastato buvo išvesti galvijai: 30 karvių, 6 telyčios, 6 veršeliai, išgelbėta apie 80 tonų šieno.

Gaisro metu nudegė 200 kv. metrų stogo dangos ir jo konstrukcijų, apie 200 kv. metrų pastato sienų, sudegė 4 vietų melžimo aikštelė su ten buvusiais melžimo aparatais, pieno šaldytuvas, vandens šildytuvas, hidroforas.

Padaryti nuostoliai skaičiuojami. Pirminiais duomenimis, įtariama, kad gaisras galėjo kilti dėl techninio gedimo elektros instaliacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.