Mirė žinomas rašytojas ir žvejys R.Adamonis

Lietuvos žvejų ir medžiotojų bendruomenė patyrė skaudžią netektį — Jonavoje sausio 12—ąją staiga mirė žinomas rašytojas, žurnalistas, žūklės bei medžioklės žinovas 81 metų Ričardas Adamonis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 14, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:10 PM

„Nepaprastai draugiškas žmogus, kuris niekada negailėjo patarimų, neatsisakydavo padėti“, — apie bičiulį kalbėjo Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Jonavos skyriaus pirmininkas Eugenijus Marciukas.

Nors R.Adamonis mokėsi tuometinėje Lietuvos veterinarijos akademijoje, beveik visą gyvenimą dirbo įvairiuose spaudos leidiniuose, taip pat vienas ir su bendraautoriais išleido 11 knygų. Visi jonaviškio kūriniai buvo skirti gamtai, medžioklei ir žūklei.

Pasak E.Marciuko, R.Adamonis buvo labai azartiškas žvejys ir niekada nesiskirdavo su meškere, o vėliau įgyta patirtimi bei pastebėjimais pasidalindavo su skaitytojais. Pastaraisiais metais kartu su bičiuliais jis dažnai vykdavo žūklauti į Norvegiją, Švediją.

Jonaviškis savo aistra užkrėtė dukrą bei sūnų, tačiau pastarajam šis pomėgis tapo tragiškas — prieš porą metų jis žvejodamas nuskendo netoli Jonavos esančiame tvenkinyje. Baisi nelaimė galėjo pakirsti ir niekada prasta savijauta nesiskundusio R.Adamonio sveikatą.

R.Adamonis bus laidojamas trečiadienį Jonavoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.