Rokiškio rajone dingusio aštuntoko bergždžiai ieškojo ir sraigtasparnis, ir parasparniai

Nuo praėjusio penktadienio į namus negrįžtančio 14-mečio Modesto Rudžio iš Serapiniškio kaimo (Rokiškio kaimiškoji seniūnija) ieškoti trečiadienį policija pasitelkė Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnį. Baiminamasi, kad penktadienio vakarą su panašaus amžiaus draugais vaikštinėjęs, o maždaug vidurnaktį nusprendęs vienas eiti į namus nepilnametis gali būti nebegyvas. Iki pat sutemų  trečiadienį vykusios paieškos buvo bevaisės.

Ieškoti dingusio M.Rudžio iš Rokiškio rajono policijos komisariato kiemo pakilo sraigtasparnis.<br>„Gimtojo Rokiškio“ nuotr.
Ieškoti dingusio M.Rudžio iš Rokiškio rajono policijos komisariato kiemo pakilo sraigtasparnis.<br>„Gimtojo Rokiškio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 15, 2014, 9:28 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:53 PM

Trečiadienio rytą Rokiškio rajono policijos komisariato kieme nusileido Valstybės sienos apsaugos tarnybos aviacijos rinktinės specialių užduočių orlaivis. Iš Trakų juo atskridę du pilotai netrukus vėl pakilo kartu su Rokiškio rajono policijos viršininku Stasiu Meliūnu ir medžiotoju, pažįstančiu apylinkes, kur dingo aštuntokas. Tai nuošalūs pelkėti durpynų plotai ir miškas, oficialiai vadinami Sachara, nusidriekęs tarp Panemunėlio ir Kavoliškio.

"Apžiūrėjome iš oro apie 20 kv. kilometrų teritoriją, tačiau paieškos buvo be rezultatų", – po tris valandas trukusios apžvalgos sraigtasparniu lrytas.lt sakė Rokiškio policijos vadovas. S.Meliūno teigimu, šioje vietovėje gausu vandens pilnų griovių, tačiau ten, kur mažiau medžių, matomumas buvo gana geras. Policijos vadovas apgailestavo, kad dingusysis vilkėjo tamsiais rūbais, todėl tai dar labiau apsunkina jo paiešką.

Rokiškio rajono pareigūnai pradingusio paauglio paieškas pradėjo sausio 12 dienos vakarą, kai tik sulaukė jo motinos pranešimo apie negrįžtantį namo sūnų. Tačiau tuo metu jau buvo sutemę, mesti žmones į apylinkes jo ieškoti nebuvo įmanoma. Intensyvios paieškos buvo pradėtos tik sulaukus pirmadienio ryto.

Dingusiojo ieškojo ne tik gausios policijos pajėgos, pasitelkusios kinologą su tarnybiniu šunimi, bet ir medžiotojai. Buvo tikėtasi, kad kokius nors jo pėdsakus pavyks rasti sraigtasparniu išžvalgius apylinkes, tačiau šios paieškos buvo bergždžios. Po trijų valandų skrydžio orlaiviui nusileidus, į orą pakilo parasparnių entuziastai, taip pat nusprendę įsitraukti į dingusio aštuntoko paieškas.

Pirminiais duomenimis, Modestas praėjusį penktadienį 16 val. 30 min. išvyko pas draugą į Panemunėlio bažnytkaimį. Ten jis laiką leido su dviem panašaus amžiaus draugais. Geležinkelio bėgiais trijulė tą patį vakarą ėjo pas pažįstamą merginą į Panemunėlio geležinkelio stotį, tačiau su ja nesusitikę vėl bėgiais grįžo atgal.

Draugų teigimu, tuomet su jais atsisveikinęs M.Rudys pasakė einąs namo, tačiau į namus taip negrįžo. Paauglių teigimu, su Modestu jie išsiskyrė maždaug vidurnaktį, netoli Panemunėlio bažnytkaimio. Tą vakarą vaikinas buvo neblaivus. Tai, kad jis akivaizdžiai apgirtęs, pastebėjo ir tą vakarą jį matę suaugusieji.

Išsiskyręs su draugais, M.Rudys turėjo į Serapiniškio kaimą, kur gyvena su motina ir seserimis, eiti žvyrkeliu maždaug 4 kilometrus. "Tai klaidus keliukas su daug sankryžų – net dieną ne ten pasukus, gali taip giliai į Sacharos pelkynus nuklysti, kad be pagalbos nebeišeisi, kelio nebesurasi", – lrytas.lt sakė šias vietoves pažįstantys žmonės.

M.Rudys – vyriausias iš trijų šeimos vaikų. Motina jį ir dvi dukras augina viena, paauglio tėvas prieš keletą metų žuvo per avariją. Paauglys iki šiol niekada nebuvo dingęs iš namų, todėl beveik neabejojama, kad jam kas nors nutiko. Nors, kaip ir daugelis šiuolaikinių paauglių, Modestas neišsiskirdavo su mobiliuoju telefonu, dar penktadienio pavakarę savąjį telefoną vaikinas netyčia sudaužė. Todėl pagal telefoną jo buvimo vietos nustatyti nebuvo įmanoma.

Modesto ūgis – 160 cm, jis smulkaus kūno sudėjimo, akys mėlynos, plaukai juodi.

M.Rudys vilkėjo pilka plona striuke, mūvėjo juodomis sportinėmis kelnėmis, avėjo sportiniais batais su mėlynu ženklu „Umbro“.

Policija prašo žmonių, galbūt žinančių, kur yra M.Rudys, pranešti Panevėžio apskr. VPK Rokiškio r. PK Viešosios policijos skyriaus tyrėjai Ninai Kavoliūnienei tel. 112 (visą parą), (8 458) 33 513, elektroniniu adresu nina.kavoliuniene@policija.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.