Prie nužudytos ukmergiškės karsto - ašaros ir kankinantys klausimai

Į Ukmergės laidojimo namus, esančius Vaižganto gatvėje nuo ketvirtadienio ryto plūdo žmonės, kurie atsisveikino su 34 metų Asta Šlapikiene – sutuoktinio Vytauto nužudyta dviejų mažamečių vaikų motina.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jan 16, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:01 AM

„Praėjusį šeštadienį mes drauge su Asta laikėme egzaminą – mokėmės Kauno technologijų universiteto Panevėžio instituto ištęstinėse studijose, kurios savaitgaliais vykdavo Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje.

Pavasarį jau būtų gavusi ekonomikos bakalauro diplomą. Ji buvo šauni moteris, geras žmogus, labai visuomeniška, pavyzdinga, norinti mokytis, žingeidi, reikli sau, žinojo ko nori ir turėjo tikslų. Vienas jų – susirasti darbą. Labai skaudu ir gaila, kad taip viskas susiklostė, mums jos labai trūks“, - sakė baltų gėlių puokšte nešina viena jauna ukmergiškė.

Kalbinta pagyvenusių sutuoktinių pora tik gūžčiojo pečiais ir nerado atsakymų, kodėl ramia laikyta šeimą ištiko tokia tragedija.

„Niekas, kas pažinojo Vytuką, negali patikėti, kad jis galėjo taip pasielgti.Tai buvo padorus, normalus ir geras žmogus. Ši žinia visiems – kaip perkūnas iš giedro dangaus. Žmogui tikrai protas aptemo. Bet kodėl? Už ką? Dėl ko?“ - svarstė ukmergiškiai.

Panašiai kalbėjo beveik visi prie laidojimo namų sutikti Ukmgerės gyventojai.

Ne vienas jų A.Šlapikienės gedintiems artimiesiems nešė pinigus.

„Kalbėjau su Astos motina, ji guodėsi, kad visai neturi pinigų ir nežino, kaip ir už ką vienturtę dukrą reikės palaidoti.

Jai juk reikia ir anūkais pasirūpinti, jiems gi nepasakysi, kad neturiu už ką valgyti nupirkti“,-- sakė velionės kaimynė Aldona.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo pradėję Ukmergės rajono policijos pareigūnai informavo, kad ketvirtadienį byla pristatyta Vilniaus vyriausiajam policijos komisariatui, kur bus tęsiamas tolesnis jos tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.