Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Aiškėja tragedijos aplinkybės, kai autobusas pervažiavo mergaitę ir močiutę

Sekmadienio popietę Vilniaus mieste įvyko skaudi nelaimė. Miesto autobusas partrenkė ir mirtinai sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusią mažametę mergaitę ir jos močiutę. Abi žuvo vietoje. Į tragedijos vietą atbėgusią mergaitės tetą ištiko šokas, jai prireikė medikų pagalbos. Aiškėja skaudžios nelaimės aplinkybės. Pareigūnai rado liudininkę, kuri šiuo metu negali kalbėti dėl patirto šoko.

Daugiau nuotraukų (1)

Vidmantas Balkūnas, Milda Kuizinaitė, Dovydas Pancerovas

Jan 19, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:51 AM

Nelaimė įvyko apie 15 val. Laisvės prospekto ir Rygos gatvių sankryžoje. Pirminiais duomenimis, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje sukęs 46 maršruto autobusas partrenkė per perėją ėjusias mažametę mergaitę ir jos močiutę. Sunkiasvorio autobuso ratai pervažiavo abu kūnus.

Policijos pareigūnai nustatė, kad žuvo 70 metų moteris ir 8 metų jos anūkė. Nors į įvykio vietą atvyko medikai, tačiau abi jau buvo mirusios. Pagalbos prireikė mergaitės tetą ir garbaus amžiaus moters dukrai, kuri skubiai atlėkė į nelaimės vietą. Ją ištiko šokas.

Sekmadienio vakarą aiškėja tragiškos nelaimės aplinkybės. Autobuso keleiviai teigė matę, jog sukdamas į sankryžą vairuotojas žiūrėjo į kairę pusę, todėl lemiamu momentu galėjo nepastebėti iš dešinės pusės į gatvę įžengusių pėsčiųjų.

Kartu su žuvusiomis vilnietėmis per gatvę ėjo dar viena moteris. Ją apklausus turėtų paaiškėti, kuria dalimi – priekiu ar šonu – autobusas iš tiesų parbloškė pėsčiąsias. Kraupią nelaimę mačiusi moteris kol kas į pareigūnų klausimus negali atsakyti dėl patirto šoko. Nelaimės aplinkybes aiškinasi Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Važiavo šviečiant žaliam signalui

Šioje sankryžoje įrengti šviesoforai su žaliąją rodykle, leidžiančia transporto priemonėms bet kada iš Buivydiškių gatvės sukti į dešinę. Iš karto po nelaimės buvo manoma, kad šia galimybe pasinaudojo iš miesto centro į Pašilaičius važiavęs 46-ojo autobuso vairuotojas. Tačiau Vilniaus policijos pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad autobusas į sankryžą įvažiavo degant žaliam šviesoforo signalui - rodyklė jam jokios įtakos neturėjo. Moteris ir kartu su ja buvusi mergaitė į važiuojamąją dalį įžengė tuo metu, kai autobusas jau buvo pradėjęs sukti į sankryžą, todėl jas parbloškė šonu ir pervažiavo galiniu ratu. Vilniaus kelių policijos pareigūnai nėra pastebėję, kad sankryžose, kuriose įrengtos žalios šviesoforo rodyklės, kiltų daugiau avarijų. „Vairuotojai pėsčiųjų dažniausiai nepastebi sukdami į kairę. Sukant į dešinę tokių problemų paprastai nekyla“, - aiškino Vilniaus kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius.     

Sankryžoje - ne pirma nelaimė

Įvykio vietoje gyventojai kalbėjo, kad tai jau ne pirma nelaimė toje vietoje. Viena moteris teigė, kad paskutinį kartą nelaimė įvyko gruodžio mėnesį. Tiesa, kol kas nė viena avarija toje sankryžoje nebuvo tokia žiauri.

Kol lrytas.lt reporteriai dirbo nelaimės vietoje, savo akimis matė, kaip pėstieji bėga per gatvę šviečiant raudonos šviesos signalui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.