Girtas pasvalietis bandė susprogdinti žmoną ir savo namus

Tik greitai atskubėję ugniagesiai neleido Pasvalio rajono gyventojui iki galo įvykdyti baisių savo ketinimų. Kurkliškių kaime gyvenantis 55 metų Pranas Vainauskas, pernai pašovęs savo žmoną, šeštadienį pagrasino ją nužudyti ir atsukęs dujas, sukėlė savo privačiame name sprogimą ir gaisrą. Atvirų liepsnų apimtą medinį namą nuo visiško sunaikinimo išgelbėjo ugniagesiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 19, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:00 AM

Neblaivus P.Vainauskas įsisiautėjo šeštadienio rytą. Vyriškis 4 metais jaunesnę žmoną pagrasino suluošinti, nužudyti. Maždaug vidurdienį jis savo grasinimus ėmė įgyvendinti – atsuko dujų balioną ir sukėlė sprogimą.

Moteris spėjo apie siautėjantį sutuoktinį pranešti policijai, pareigūnai iškvietė ugniagesius. Atskubėję ugniagesiai rąstinį, lentelėmis apkaltą senos statybos namą rado jau liepsnojantį. Gelbėtojams ugnį pavyko sutramdyti. Per gaisrą išdegė apie 40 kv.metrų perdengimo, apdegė kambariai ir juos buvęs turtas.

Savo gimtuosius namus padegęs P.Vainauskas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,33 promilės.

Vietos gyventojai šį vyriškį apibūdina neigiamai – esą, išgėręs jis tampa sunkiai prognozuojamas ir agresyvus. P.Vainausko žmonai ne kartą prireikė policijos pagalbos dėl smurto artimoje aplinkoje. Vyriškiui teismas buvo uždraudęs prie jos artintis.

Jis neseniai grįžo iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus, kur teismo sprendimo praleido kelis mėnesius už žmonos sužalojimą – moteriai šovė į nugarą iš smulkaus kalibro ginklo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.