Varėnoje vyrą apkandžiojo be pavadėlio ir antsnukio vedžiotas šuo

Neatsakingų šunų šeimininkų be pavadėlio ir antsnukio vedžiojamas šuo gali pridaryti rimtų nemalonumų aplinkiniams. Tai nutiko ir Varėnoje, kai antradienį ryte ties Aušros gatvės 6-ju numeriu pažymėtu daugiabučiu į pudelį panašus šuo apkandžiojo 54 metų Antaną Dobrovolską. Nors vyras mūvėjo dvejas kelnes, šuo dantimis pradrėskė koją, o iš žaizdos pasipylė kraujas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-21 19:31, atnaujinta 2018-02-17 06:37

Pamatęs šunį išbėgantį iš gretimos laiptinės, vyras nesitikėjo, kad toks nedidelis keturkojis jį užpuls ir apkandžios. Pats Antanas tvirtino, kad šuns neerzino, o tik ėjo pro laiptinę.

„Tas šuo mane aplodavo kiekvieną kartą, kai prisiartindavau prie tos laiptinės“, - apie agresyviai nusiteikusį šunį portalui lrytas.lt sakė A.Dobrovolskas.

Anot jo, didelės žaizdos šuo nepadarė, tačiau paraudimas, kraujosruvos ir skausmas nemažėja. Kaip tikino Antanas, netoliese iš buvęs šeimininkas sakė, kad šuo yra skiepytas.

Šuns šeimininką Antanas yra matęs tik keletą kartų, todėl neteko nei bendrauti, nei susipažinti.

Nei į policiją, nei į medikus nesikreipęs Antanas teigė, jog kai pernai jam įkando kitas keturkojis, gydytojai negalėjo patikėti, kad jis nesugebėjo pats apsiginti nuo šuns.

Įkandus šuniui skubėkite pas medikus

Jei gyvūno įkandimo metu pažeistos stambiosios kraujagyslės, žaizda gausiai kraujuoja, reikėtų užspausti kraujuojančią vietą ir nedelsiant kviesti medikus.

Bendrosios praktikos gydytoja Jūratė Ivanauskienė tikino, kad jei žaizda nėra didelė ir gili, įkandimo vietą dezinfekuoti vandenilio peroksidu, uždėti sterilų tvarstį ir kreiptis į gydymo įstaigą.

„Apžiūrėję žaizdą medikai nustatys tolesnį gydymą, paskiepys nuo pasiutligės ar stabligės“, - sakė gydytoja. Anot jos, pas medikus reikia skubėti ypač tuomet, jei įkando nežinomas šuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.