Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Merginos drama sukrėtė profesinio mokymo centrą

Savo namuose, Šiaurės prospekte, iš gyvenimo pasitraukusios 22 metų Ritos J. kūnas buvo rastas praėjusio antradienio vakarą, tačiau iki šiol nerimsta spėlionės Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centre, kur velionė mokėsi.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 23, 2014, 6:55 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:25 AM

„Kai kurios mokinės, artimai bendravusios su Rita spėja, kad tragedija įvyko ne jos iniciatyva. Mokinės raštiškai kreipėsi į mane, tad prašysiu policijos išsamiai ištirti tragedijos aplinkybes“, - sakė mokymo centro direktorė Laimutė Anužienė.

Pasak vadovės, iš Raseinių į Kauną mokintis siuvėjos amato atvykusi mergina džiaugėsi gyvenimu, turėjo daug draugių. Nebuvo jokių požymių, galėjusių liudyti apie rengimąsi savižudybei.

„Man pačiai kyla daug klausimų, juolab, kad nebuvo jokių artėjančios tragedijos požymių. Kita vertus, ją rado vonioje, šalia gyvatuko su batais. Iš mokėjimo kortelės sąskaitos paimta 5 tūkst. litų, virtuvėje pusiau nugertas kavos puodelis. Prieš tai viešėjo Norvegijoje, užsidirbo pinigų, grįžo pas mus mokintis ir tokia netikėta baigtis. Ji niekuo nesiskundė, gerai mokėsi, džiaugėsi gyvenimu“, - sakė profesinio mokymo centro direktorė.

Lrytas.lt žiniomis, mergina rasta pasikorusi. Pirminės apžiūros metu ant jos kūno smurto žymių nepastebėta, todėl policija pradėjo tradicinį tokiais atvejais tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo.

Moksleivių įgaliota mokymo centro vadovė sakė penktadienį prašysianti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, kad būtų kuo išsamiau ištirtos tragedijos aplinkybės.

Prieš tragediją Rita J. parašė draugei SMS žinutę, kurioje buvo tik du žodžiai „sudie“ ir „myliu“.

Tokio turinio pranešimą gavusi moksleivė bandė prisiskambinti draugei, tačiau ši telefonu jau neatsiliepė.

Tada susisiekta su Kaune gyvenančiomis, vyresnėmis Ritos J. seserimis. Šios iškvietė policijos pareigūnus, patekus į butą Rita J. Rasta negyva.

„Iš Raseinių atvykusi mergina tėvų neturėjo, jos tėtis mirė prieš 3 metus, o mama – dar anksčiau. Jos artimiausi žmonės – Kaune gyvenančios ir šeimas sukūrusios 25 ir 27 metų seserys“, - sakė mokymo centro vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.