Kuršių marių ledas neatlaikė trijų žvejų

Sekmadienį pranešimus apie Kuršių mariose į ledą įlūžusius tris žvejus gavęs Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras į pagalbą sutelkė budinčias paieškos ir gelbėjimo tarnybas – Vidaus reikalų ministerijos Priešgaisrinę gelbėjimo valdybą ir Valstybės sienos apsaugos tarnybą, tačiau jų pagalbos neprireikė. Per kelias minutes į ledą įlūžusius žvejus išgelbėjo kiti šalia buvę asmenys.

Per kelias minutes į ledą įlūžusius žvejus išgelbėjo kiti šalia buvę asmenys.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Per kelias minutes į ledą įlūžusius žvejus išgelbėjo kiti šalia buvę asmenys.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-27 12:26, atnaujinta 2018-02-17 01:41

Pirmąjį pranešimą apie prie Kairių poligono netoli Tarptautinės jūrų perkėlos įlūžusį žveją Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras gavo iš Bendrosios pagalbos centro 7 val. 12 min. ir po dviejų minučių buvo atšauktas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Antrasis pranešimas apie beveik toje pačioje vietoje, prie Karių poligono, į ledą įlūžusius du žvejus Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrą pasiekė vos po pusvalandžio – 7 val. 43 min. Abu kartus į pagalbą buvo išsiųstos Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda ir paruoštas Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės „Viesulas“, bet vėliau atšaukti.

Gavęs pranešimą apie įvykius jūroje, Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją. Jis taip pat koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems išgelbėtiems asmenims, jų nugabenimą į saugią vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.