Kuršių mariose vienas žvejys nuskendo, kito nepavyko rasti

Nelaimė Klaipėdos pakraštyje antradienio rytą sukėlė ant kojų pagalbos tarnybas. Apie pusę aštuntos ryto Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Kuršių mariose, apie 12 km nuo Klaipėdos, ties Kairių poligonu, žvejodamas ant ledo į vandenį įlūžo žmogus. Tačiau į pagalbą skubėdami gelbėtojai netrukus sužinojo, kad į ledinį vandenį įkrito iš viso trys žmonės.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jan 28, 2014, 9:38 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:40 AM

Ugniagesiai gelbėtojai iš properšos ištraukė du žmones, vienam medikai jau padėti nebegalėjo - vyras buvo miręs. Antrąjį smarkiai sušalusį žveją greitosios pagalbos ekipažas išgabeno į ligoninę. Į pagalbą ieškant trečiojo įkritusio vyro pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivas "Viesulas". Apie vidurdienį gelbėjimo operacija nutraukta - skenduolio rasti nepavyko.

Trijų žmonių gelbėjimo operacijai Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras vadovavo ir sausio 26 dieną. Toje pačioje vietoje netoli Kairių poligono Kuršių mariose į ledą įlūžusių žvejų gelbėjimo operacija buvo atšaukta nelaimėlius iš vandens ištraukus netoliese buvusiems kitiems žmonėms. 

Stintas gaudantys žvejai ties Kairių poligonu ir Malkų įlankoje kasdien renkasi jau kelias savaites. Pastarosiomis dienomis ant ledo nuo ankstaus ryto meškeriojo po kelias dešimtis žvejų.

Poledinės žūklės mėgėjai kiekvieną žiemą ir ankstyvą pavasarį gelbėjimo tarnyboms sukelia nemenkų rūpesčių. Neretai tenka gelbėti perspėjimų dėl nesaugaus ledo nepaisančius vyrus, kurie dėl geresnio laimikio pasiryžę rizikuoti savo gyvybe.

Praėjusią savaitę Uosto policija kartu su Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistais jau surengė pirmuosius reidus, kurių metu tikrino, kaip žvejai laikosi saugaus elgesio ant ledo taisyklių. Paaiškėjo, jog kai kurie žvejai ne tik neturi su savimi smaigų, bet ir nesibaimina gręžti eketes visai šalia uosto laivybos kanalo, kuriuo nuolat plaukioja didžiuliai krovininiai laivai. Šiose vietose pasitaiko nemažai properšų.

Už saugaus elgesio ant ledo taisyklių pažeidimus gresia piniginė bauda nuo 50 iki 200 litų.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja gyventojus, kad šiuo metu ant Kuršių marių ledo yra daug pavojingų properšų, todėl būtina imtis ypatingų atsargumo priemonių. Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.