Per avariją kelyje „Via Baltica“ žuvo žmogus

Ketvirtadienį rytą magistralėje „Via Baltica“, kelio Kaunas–Marijampolė-Suvalkai 50-ajame kilometre, susidūrė du sunkvežimiai, vairuojami Lenkijos piliečių. Avarija užblokavo eismą, automobiliai nukreipiami krašto keliu Mauručiai–Vinčai–Puskelniai.

Iš Estijos į skerdyklą Lenkijoje gabenamos 200 kiaulių per avariją patyrė didelį stresą.<br>E.Naikelio
Iš Estijos į skerdyklą Lenkijoje gabenamos 200 kiaulių per avariją patyrė didelį stresą.<br>E.Naikelio
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jan 30, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:27 PM

Sunkvežimiai „Scania“ ir DAF magistralėje važiavo priešpriešiais ir vienas kitą kliudė šonais.

„Scania“ nuvirto į pakelės griovį. Puspriekabė, kuria buvo gabenamos kiaulės, persikreipė. Pirminiais duomenimis, kelios jų išsilakstė.

Į nelaimės vietą atvykę greitosios pagalbos medikai iš apvirtusio sunkvežimio ištraukė 28 metų vairuotoją. Jis buvo nebegyvas.

Kitas sunkvežimis, vairuojamas 50-mečio lenko, po susidūrimo liko ant ant kelio.

Pareigūnai kol kas nekomentuoja nelaimės priežasčių: „Aišku viena – kuris nors iš vairuotojų išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.“

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo, kad apvirtusioje transporto priemonėje iš Estijos į skerdyklą Lomžoje (Lenkija) buvo gabenama 200 kiaulių.

Šiuo metu Marijampolės VMVT specialistai ir kitų atsakingų tarnybų pareigūnai rūpinasi, kad kiaulės kuo greičiau bei saugiau būtų perkrautos iš apvirtusio sunkvežimio į kitą gyvūnų transportavimui tinkamą mašiną.

Nelaimės metu dvi pabėgusios kiaulės yra sugautos, nukentėjusių gyvūnų skaičius dar tikslinamas. Gyvūnų perkrovimo metu radus nugaišusių  gyvūnų, jų gaišenos bus nukreiptos utilizacijai specializuotoje įmonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.