Sportiniame „Subaru“ ant tvenkinio prie Panevėžio žuvo mergina

Naktį netoli Panevėžio tragiškai pasibaigė kompanijos pasivažinėjimas sportiniu automobiliu ant užšalusio Velžio tvenkinio ledo. Slystančiam šonu „Subaru Impreza WRX“ atsitrenkus į pakrantėje augančius medžius, buvo sunkiai sužalota 26 metų mergina. Vienturtė dembaviškių šeimos dukra tą pačią naktį ligoninėje mirė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 2, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:51 PM

Nelaimė Velžio seniūnijoje įvyko jau prasidėjus sekmadieniui, maždaug pusvalandis po vidurnakčio. Ant užšalusio tvenkinio prie Velžio kaimo čia naktinį pasivažinėjimą surengė dembaviečių kompanija – 49 metų A.G. ir jo du sūnūs – 22 metų M.G. ir 16-metis bei vieno jų draugė, 26 metų V.D. 

Nelaimė įvyko, kai šonu slysdamas per ledą automobilis „Subaru Impreza WRX“ netoli užtvankos įrengimų trenkėsi į palei tvenkinį augančius medžius.

Per avariją buvo sunkiai sužalota dešinėje automobilio pusėje, kuria šis atsitrenkė į medžius, sėdėjusi mergina. Ji buvo skubiai išgabenta į Panevėžio ligoninę, tačiau 2 val. 50 min. mirė.

Traumą patyrė ir kartu važiavęs M.G. – jam nustatytos galvos ir kairiosios ausies žaizdos, galvos sumušimas. Medikams suteikus pagalbą, jis išleistas gydytis į namus. Jo tėvas ir jaunėlis brolis nenukentėjo. Kas sėdėjo prie automobilio vairo, teks nustatyti policijos pareigūnams ir ekspertams.

Automobilis "Subaru" – angliškais registracijos numeriais, su vairu dešinėje pusėje. Nuo smūgio į medžius labiausiai nukentėjo jo dešinysis šonas ir galinė dalis. Matyti, kad galingu sportinio modelio automobiliu važinėjo ralio mėgėjai – ant galinio vaizdo veidrodėlio po nelaimės tebekabėjo sausio pabaigoje Utenos apylinkėse vykusio žiemos ralio žiūrovo kortelė.

Velžiečių teigimu, šis juodas "Subaru" prie minėto tvekinio buvo atvažiavęs ir šeštadienį. Tačiau tuo metu ant ledo važinėjo daug motociklininkų, todėl greičiausiai kompanija sumanė sugrįžti vėliau, šiems jau išsiskirsčius.

Tragiškais pasibaigęs "Subaru" ekipažo pasivažinėjimas ant ledo neatgrasė adrenalino mėgėjų. Sekmadienį ant to paties Velžio tvenkinio ratus suko būrys sportinių motociklų, keturračių. Jų vairuotojai nekreipė dėmesio, kad ant ledo sėdi keli poledinės žūklės mėgėjai, pačiūžomis čiužinėja suaugusieji ir vaikai.

Pačiuožinėti ant ledo su vaikais atvažiavusi velžiškių šeima pasibaisėjo, kai spygliuotomis padangomis draskydami ledą, ekstremalai kelis kartus pralėkė pro pat netoli kranto čiuožiančius jų vaikus.

Žmonės stebėjosi, kad nuolat panašiai pramogaujančiais ant šio tvenkinio motociklų, keturračių, automobilių vairuotojais nesusidomi aplinkosaugininkai, turintys teisę juos už pasivažinėjimus ant vandens telkinių bausti. Tuo tarpų Kelių policijos pareigūnai neturi teisės tokių važinėtojų bausti. Neseniai teismas išaiškino, kad Kelių eismo taisyklėse nėra nurodyta, kad važinėti ant ledo motorinėmis transporto priemonėmis negalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.