Dingusio S.Klemenio kūnas rastas po ledu

Sedos miestelyje lapkričio mėnesį dingęs Simonas Klemenis trečiadienį rastas negyvas. Vaikino kūnas buvo įšalęs po ledu, jį aptiko Varduvos upės pakrante vaikščioję žmonės. Šie pranešė policijai.

S.Klemenis.<br>Policijos nuotr.
S.Klemenis.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reda Cibulskytė, Ričardas Vitkus

Feb 12, 2014, 7:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:51 AM

Apie tai lrytas.lt patvirtino patys Mažeikių policijos pareigūnai.

Pareigūnai nuskubėję į įvykio vietą rado jauno vaikino kūną įstrigusį po ledu. Prireikė ir ugniagesių gelbėtojų pagalbos - atvykę darbuotojai išlaisvino vaikino kūną iš ledo gniaužtų.

Vaikino drabužių kišenėje buvo jo asmens dokumentai, vairuotojo pažymėjimas.

Kūnas aptiktas pakeliui į namus

S.Klemenio kūnas buvo aptiktas Varduvos upėje, visai pakeliui į vaikino namus. Simonas buvo rastas netoli užtvankos, prie geležinių strypų. Jį po ledu apie 16 val. pastebėjo žmonės. Apie 17 val. 30 min. vaikino kūnas buvo ištrauktas.

Operaciją stebėjo S.Klemenio tėvai - Simono tėvas atpažino savo sūnų iš drabužių. Bus atlikta ir ekspertizė tapatybei nustatyti.

Vaikino kūnas buvo apaugęs dumbliais. Kol kas neaišku, kiek laiko jis prabuvo vandenyje.

Pasak Mažeikių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko Mindaugo Jaremčiuko, išorinių smurto žymių ant vaikino kūno nesimatė.

Kreipėsi ir į aiškiaregius

Dingusio S.Klemenio istoriją akylai stebėjo visuomenė. Po straipsniais, susijusiais su S.Klemenio dingimu žaibiškai atsirasdavo daugybė komentarų.

Susirūpinę dėl šio vaikino likimo žmonės rašė, kad jaunuoliui siuntė „Facebook“ žinutes. Jas S.Klemenis esą peržiūrėjo. Pareigūnai aktyviai ieškojo dingusio jaunuolio, naršė vandens telkinius.

Įdomiausia tai, kad vaikino kūnas aptiktas upėje, kurią pareigūnai išmaišė nuo pradžios iki pabaigos.

Pagalbos artimieji ieškojo net pas aiškiaregius.

Negrįžo po klasės draugų susitikimo

Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuojantis S.Klemenis dingo naktį į lapkričio antrąją grįždamas į namus iš Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo.

Į susitikimą su bendraklasiais S.Klemenį iš Renavo kaimo į Sedą automobiliu lapkričio 1-ąją apie pusę devynių vakaro atvežė vaikino tėvas. Sūnų vyriškis išleido prie „Aibės“ parduotuvės, kur jau būriavosi S.Klemenio klasės draugai.

Apie devintą valandą dvylika bendraklasių patraukė į miestelyje esančią sodybą, kur vyko pokylis.

Į namus S.Klemenis susiruošė apie antrą valandą nakties. Iš sodybos vaikinas išėjo lydimas trijų klasės draugų. Visi atėjo iki „Aibės“ parduotuvės, o iš ten patraukė į skirtingas puses.

S.Klemenis draugams sakė telefonu pasiskambinsiąs tėvui, kuris atvažiuos ir parsiveš jį namo. Nuo Sedos iki Renavo kaimo, kur gyveno S.Klemenis, yra apie septyni kilometrai kelio.

Tačiau artimiesiems, kaip buvo žadėjęs, vaikinas nepaskambino ir į namus patraukė pėsčiomis.

Nesulaukę grįžtančio sūnaus, tėvai bandė jam prisiskambinti, tačiau to padaryti nepavyko - S.Klemenio telefonas buvo išjungtas. Tada sunerimę tėvai kreipėsi į policiją.

Paiešką pradėję pareigūnai į pagalbą pasitelkė, ugniagesius, vietos bendruomenę.Buvo išžvalgytas Sedos ežeras bei Varduvos upė, iššukuotos gretimos apylinkės. Dingusio vaikino pėdsakus bandė surasti ir su tarnybiniu šunimi į pagalbą pasitelkti kinologai.

Žvalgybą vykdė ir pasieniečių sraigtasparnio pilotai. Pareigūnai apžiūrėjo ir vietą, kurią nurodė dingusio vaikino tėvų į pagalbą pasitelkta ekstrasensė. Aiškiaregė tvirtino, kad vaikinas yra gyvas, tačiau sumušta galva paliktas apleistuose pastatuose.

Peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus

Pareigūnų apklausti pokylio, po kurio prapuolė S.Klemenis, dalyviai sakė, kad per klasės draugų susitikimą visi elgėsi draugiškai, alkoholį vartojo saikingai.

Paiešką vykdantys pareigūnai įdėmiai peržiūrėjo prie parduotuvės „Aibė“ įrengtų vaizdo kamerų įrašus. Šioje vietoje, draugų teigimu, S.Klemenis nuo jų atsiskyrė.

Paklausti, apie ką byloja šie vaizdo įrašai, pareigūnai atsakė, kad dar reikia detalesnio jų tyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.