Dingusio S.Klemenio kūną rado jo tėvas

Prieš daugiau nei tris mėnesius Mažeikių rajone mįslingomis aplinkybėmis dingusį ir policijos, kinologų, narų bei ekstrasensų ilgai ieškotą 19 metų Simoną Klemenį rado jo tėvas.

Daugiau nei tris mėnesius ieškotas S.Klemenis rastas negyvas.<br>Mažeikių rajono PK nuotr.
Daugiau nei tris mėnesius ieškotas S.Klemenis rastas negyvas.<br>Mažeikių rajono PK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 13, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:12 AM

Trečiadienį Varduvos upės pakrante vaikštinėjęs S.Klemenio tėvas Evaldas Klemenis 15 val. 49 min. Kulšėnų kaimo ribose prie užtvankos pastebėjo iš ledo properšos kyšančią žmogaus koją.

Į policiją telefonu paskambinęs E.Klemenis iškart prasitarė manąs, kad upėje plūduriuoja jo sūnaus kūnas.

Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai skenduolį pastebėjo prie vienos iš Varduvos upės šakų įrengtos elektrinės, kurios vandens šliuzas atitvertas metaline tvora.

Prie tvoros buvo susidariusi 1,2 metro pločio ledo properša, kurioje ir aptikta 10 cm virš vandens kyšanti bato kulno dalis.

Kūną iš vandens ištraukė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai.

Apžiūrėjęs skenduolį E.Klemenis iš rūbų, avalynės ir kitų bendrų bruožų atpažino, jog tai jo sūnus, kuris mįslingai dingo po pernai lapkričio pirmą dieną Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo.

Per pirminę apžiūrą smurto žymių skenduolio kūne nepastebėta. Rūbuose  rasta piniginė, kurioje buvo Simono Klemenio asmens dokumentai ir 180 litų.

Oficialiai kūnas dar neatpažintas. Jei kils nors menkiausių abejonių dėl skenduolio tapatybės, bus atliktas DNR tyrimas.

Teismo medicinos ekspertai taip pat aiškinsis upėje rasto jaunuolio mirties priežastį. Jei žmogus paskendo, jo plaučiuose turi būti rasta vandens. Jei jo nebus rasta, vadinasi, į vandenį jis buvo įmestas jau miręs.

Keista šioje istorijoje lieka tai, kad Varduvos upė, kurioje  rastas skenduolis, anksčiau paieškoje dalyvavusių žmonių ir profesionalių narų buvo išžvalgyta jau ne kartą, tačiau šios paieškos buvo bevaisės.  Apie antrą valandą nakties pėsčiomis namo patraukusiam S.Klemeniui reikėjo įveikti apie septynis kilometrus.

Jei laikytis versijos, kad vaikinas tapo nelaimingo atsitikimo auka, tai jis į Varduvos upę galėjo įkristi dar Sedoje, nes išėjus iš miesto upė nuo Renavo link vedančio kelio suka į šalį.

Sedoje esančią parduotuvę „Aibė“, kur S.Klemenis atsisveikino su trimis klasės draugais, ir vietą, kur buvo rastas vaikino kūnas, skiria mažiau nei trys kilometrai.

Jei jaunuolis tapo smurtinio nusikaltimo auka, jo kūnas iki Varduvos upės užtvankos, kur ir buvo rastas, galėjo būti atvežtas ir automobiliu. Prie užtvankos pastatytos elektrinės link veda kelias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.