Netoli Panevėžio avarijoje žuvo kaimynės pavežta moteris

Ketvirtadienio rytas Upytės kaime (Panevėžio r.) prasidėjo žmogaus gyvybę nusinešusia avarija. Iš gretimo Stultiškių kaimo į darbą Krekenavoje važiavusi gydytoja paėmė pavėžėti į Upytę susiruošusią kaimynę. Moterų kelionė baigėsi vos įvažiavus į pastarąjį kaimą. Slidžioje gatvėje vairuotojos nesuvaldytam automobiliui atsitrenkus į medį, keleivė žuvo.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 13, 2014, 11:25 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:28 AM

Avarija Upytėje, Ėriškių gatvėje, įvyko prieš pat 8 val. ryto. Tuo metu gyvenvietėje gatves dengė plikledis. Beje, tą rytą minėtu keliu važiavę vairuotojai pastebėjo, kad ypač slidu buvo Upytės kaime. Toliau, Stultiškių kaimo link, plikledžio nebuvo. Greičiausiai tai ir suklaidino automobilį „Hyunday Accent“ vairavusią 70-metę Stultiškių kaimo gyventoją D.D. Ji neįvertino, kokios pavojingos važiavimo sąlygos. Vos įvažiavusio į Upytės gyvenvietę automobilio vairuotoja suvaldyti nesugebėjo, jis ėmė slysti ir apsisukęs kairiuoju šonu trenkėsi į palei gatvę augantį medį.

Avarijoje iškart žuvo ant galinės sėdynės sėdinti 52 metų Ramutė Jarutienė. Pirminiais duomenimis, moteris greičiausiai nebuvo užsisegusi saugos diržo ir automobiliui atsitrenkus į medį patyrė mirtiną galvos traumą. Iškviesti greitosios pagalbos medikai jai niekuo padėti nebegalėjo. Automobilį vairavusi D.D. nebuvo sužalota, tačiau ją ištiko šokas.

Ši nelaimė sukrėtė vietos gyventojus, gerai pažinojusius abi moteris. Krekenavoje gydytoja dirbanti D.D., ketvirtadienio rytą važiuodama į darbą, paėmė pavėžėti kaimynystėje gyvenančią R.Jarutienę. Pastaroji dirbo darbininke vienoje Upytėje įsikūrusioje bendrovėje. Gali būti, kad vos kelis kilometrus į kaimynės automobilį įsėdusi pavažiuoti moteris neužsisegė saugos diržo. Visuomet atsargiai vairuodavusi D.D. kaimynę į darbą paveždavo kasdien.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.