S.Klemenio mirtis sediškiams sukėlė rimtų įtarimų

Po mįslingo dingimo praėjus daugiau nei trims mėnesiams į Varduvos upės paviršių iškilęs Simono Klemenio kūnas užminė dar daugiau mįslių, nei jų buvo kilę po šio jaunuolio dingimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 14, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:00 AM

„Žmonės netiki, kad jaunuolis paprasčiausiai paskendo. Daugelis mano, kad kažkas čia bus prikišęs rankas. Galbūt namo einantį vaikiną partrenkė mašina, o po to jis buvo įmestas į vandenį“, - vietinių žmonių įžvalgas portalui lrytas.lt persakė Sedos seniūnas Algirdas Grinkevičius.

Naktį į lapkričio antrąją po Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo prapuolusio 19 metų S.Klemenio paieškai per šimtą talkininkų subūręs A.Grikevičius ir pas sakė nelabai tikįs, kad jaunuolis tapo nelaimingo atsitikimo auka.

Kas laikė kūną po vandeniu?

„Kartu su policijos pareigūnais talkininkai iššukavo apylinkes, apžiūrėjo vandens telkinių pakrantes bei nuo Sedos iki Renavo (kur gyveno S.Klemenis) kaimo besidriekiantį kelią ir pakeles.

Vandens telkinius tikrino ugniagesiai gelbėtojai ir narai. Varduvos upė buvo apžiūrėta nuo Sedos iki pats antrosios užtvankos, kuri yra jau už Renavo“, - sakė A.Grinkevičius.

Pasak seniūno, žmonėms keista, kad po vandeniu kūnas išbuvo tiek ilgai. „Paprastai skenduoliai į paviršių iškyla per kelias dienas ar savaites.

Gal tiek ilgai kūnas į paviršių neiškilo dėl to, kad vanduo upėje buvo šaltas, o gal buvo kur užkliuvęs, ar prie jo buvo kas nors pririšta. Pastaruoju metu vandens lygis upėje svyravo, tai ir galėjo išjudinti skenduolį bei iškelti jį į paviršių“, - svarstė A.Grinkevičius.

Klausimų daugiau nei atsakymų

Į Varduvos upę S.Klemenis netyčia galėjo įkristi dar Sedoje arba vos išėjęs iš šio miestelio. Toliau upė suka į šalį ir ją nuo Renavo link vedančio kelio jau ima skirti apie pusės kilometro atstumas.

Nuo Sedoje esančios parduotuvės, prie kurios S.Klemenis atsisveikino su trimis klasės draugais, iki tos vietos, kur buvo rastas jo kūnas – mažiau nei trys kilometrai kelio.

„Buvo lapkritis, lauke šalta, vandens lygis upėje pakilęs – nemanau, kad kam būtų kilę minčių pačiam bristi į upę.

Be to ir Varduvos upė nėra jau tokia maža. Jos plotis yra apie 10-15 metrų, o gylis vietomis siekia ir tris metrus. Gilu ir prieš hidroelektrinę tyvuliuojančiame tvenkinyje, kurio plotas siekia hektarą“, - sakė A.Grinkevičius.

Sedos seniūno manymu, jei jaunuolis į vandenį būtų įkritęs arba įmestas dar Sedoje, tai kūnas būtų rastas greičiau. O už Sedos upė jau tolsta nuo kelio.

Spėliojama, kad vaikinas vandenyje galėjo atsidurti netoli jo radimo vietos.

Gan toli nuo Renavo link vedančio kelio esančią užtvanką, kur buvo rastas S.Klemenio kūnas, lengviausia pasiekti automobiliu. Į prie užtvankos pastatytą elektrinę veda keliukas.

Mirties priežastį nustatys ekspertai

Šios užtvankos properšoje kyšantį batą trečiadienį vakare pastebėjo visą laiką dingusio sūnaus ieškoti nepaliovęs jo tėvas.

Tądien į sūnaus paieškas Evaldas Klemenis išsiruošė kartu su žmona ir Simono krikšto tėvu.

Kelias vietas apžiūrėję artimieji prieš grįždami namo dar nusprendė užsukti ir prie hidroelektrinės užtvankos. Pamačius iš properšos kyšantį batą E.Klemeniui iškart dilgtelėjo, kad vandenyje – jo sūnus.

Iš vandens ištrauktą sūnų tėvai atpažino iš drabužių. Be to kišenėje buvo rata piniginė su S.Klemenio asmens dokumentais ir 180 litų.

Kad dėl vandenyje rasto asmens tapatybės neliktų nė menkiausios abejonės, pareigūnai paskyrė palaikų DNR tyrimą.

Iš vandens ištrauktą kūną apžiūrėję pareigūnai išorinių smurto žymių neįžvelgė. Ar vaikinas paskendo, ar mirė smurtine mirtimi, turėtų nustatyti teismo medicinos ekspertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.