Į ledo properšą įkritęs vyras neišgyveno

Įvykį tiriantys policijos pareigūnai neatmeta ir savižudybės versijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Feb 15, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:47 AM

Pranešimą apie nelaimę Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai gavo apie 15 valandą. Ugniagesiai buvo informuoti, kad užšalusio ežero ledo properšoje skęsta vyrai.

Į ledinį vandenį įkritęs žmogus mirtinai gali sušalti jau po keletos minučių, todėl gelbėtojai strimgalviais lėkė į Endriejavą.

Tačiau dar neišvažiavus iš Gargždų į įvykio vietą skubėjusi ugniagesių komanda gavo pranešimą, kad į properšą įkritęs vyras paniro po vandeniu.

Atvykę prie ežero gelbėtojai ledo rogėmis pasiekė už 200 metrų nuo kranto esančią properšą į kurią panėrė naras ir maišydamas vandenį kabliu bandė užkabinti kūną.

Po 20 sekundžių į paviršių pavyko ištraukti pusę metro po vandeniu panirusį vyro lavoną. Į krantą skubiai atgabentas vyras buvo perduotas čia laukusiai greitosios medicinos gelbėjimo brigadai, tačiau medikai konstatavo vyro mirtį.

Į nelaimės vietą atskubėję žmonės atpažino, kad tai -- apie 33 metų Endriejavo gyventojas.

Tuo metu ant Kapstato ežero ledo buvęs žvejys gelbėtojams papasakojo, kad ant ledo be suprantamo tikslo vaikštinėjęs vyras buvo be žūklės reikmenų. Po kurio laiko jis priėjo properšos kraštą ir staiga įkrito į vandenį.

Nelaimę matęs žvejys skubiai paskambino gelbėtojams. Kol jie važiavo atokiau nuo ledo krašto vandenyje atsidūrusio nelaimėlio žvejys pasiekti negalėjo.

Įvykį tiriantys policijos pareigūnai neatmeta ir savižudybės versijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.