Bendrovės „Nematekas“ pastate kilo gaisras, sudegė visas cechas

Ketvirtadienio rytą žemės ūkio bendrovei „Nematekas“ priklausančiame pastate Dovainonių kaime kilo gaisras. Vien iš Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos į nelaimės vietą buvo pasiųstos trys ugniagesių komandos. Ugnis sunaikino gamybos, pakavimo cechą, šaldiklius. Sudegė daug mėsos pusfabrikačių.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis, Artūras Jančys

2014-02-20 07:35, atnaujinta 2018-02-16 02:53

Liudininkų teigimu, gaisras aliejaus ceche įsiplieskė prieš 6 valandą ryto. Ugnis padarė nemažai nuostolių. Žmonės per nelaimę nenukentėjo.

Gaisras įsiplieskė patalpose, kur kepami mėsainiai. Ugnis siautėjo galingai, nes viduje buvo daug degių medžiagų - elektros laidų, aliejaus.

Iš pradžių su ugnimi kovojo patys darbuotojai, tačiau nesėkmingai - ugnis buvo didžiulė. Gelbėtojams teko atjungti elektros srovę.

Darbuotojai pasakojo, kad per ankstyvą darbo pamainą maisto pusfabrikačių ceche vienas pirmųjų darbų yra įkaitinti didelę aliejaus vonią su daugiau negu puse tonos aliejaus. Jų teigimu, gaisras kilo būtent tada, kai aliejus buvo šildomas. Iš pradžių ugnį malšino patys „Nemateko“ cecho darbuotojai.

Lrytas.lt šaltinių teigimu, kai vienas jų paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad dega aliejaus vonia, ugniagesiams ne iš karto pavyko apskaičiuoti, kokio masto gali būti pavojus.

Todėl į nelaimės vietą iš pradžių atvyko, anot liudininkų, per menkos gelbėtojų pajėgos, tad ugnis po erdvias patalpas staigiai išplito, pastatas ėmė degti atvira liepsna.

"Aliejus, kaip ir dyzelinas - jeigu užsiliepsnoja, sutramdyti liepsną sudėtinga. Aliejaus negalima gesinti vandeniu, tik putomis. O gaisras išplitęs po didelį plotą, apie 200 kvadratinių metrų", - sakė Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintautas Kuktelionis.

Ugniagesiams iš pradžių šiek tiek keblumų sukėlė tai, kad aliejaus jie negalėjo gesinti vandeniu, teko naudoti putas. Gaisro židiniu tapusioje vonioje, pirminiais duomenimis, buvo apie 800 litrų aliejaus.

Gaisro priežastys dar tiriamos. Ugniagesiai sakė, kad veikiausiai įvyko elektros instaliacijos gedimas, sukėlęs gaisrą aliejaus vonioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.