Šilutėje nusišovė advokatas

Pistoleto šūviu į galvą savo gyvenimą nuosavame bute pirmadienį nutraukė žinomas Šilutės advokatas Vaclovas Jucius.

Advokato savižudybė sukrėtė Šilutės teisininkų bendruomenę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Advokato savižudybė sukrėtė Šilutės teisininkų bendruomenę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Feb 24, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:39 PM

„Šilutės policija pradėjo tyrimą ir aiškinasi visas šio tragiško įvykio aplinkybes ir jo priežastis. Man apie tėvo žūtį šiandien pranešė jo dukra, kuri dirba mūsų komisariate“, - tik tiek žurnalistei šiandien pasakė Šilutės policijos komisariato viršininkas Sigitas Mikutavičius.

Ši žinia sukrėtė daugelį Šilutės teisininkų, pažinojusių advokatą ir prisimenančių jį kaip patarti ir padėti visada pasiruošusį žmogų.

„Esu sukrėstas kolegos žūties, galiu tik spėti priežastį, kodėl pasirinko savižudybę. Gal prieš porą mėnesių kalbėjau su juo, jis skundėsi prasta sveikata, sakė Klaipėdoje buvo operuotos jo galvos kraujagyslės, po to teko reabilituotis sanatorijoje. Bet būklė negerėjo, prarasdavo pusiausvyrą ir nukrisdavo.... Gal viltį prarado pasveikti...“, - apie velionį atsiliepė advokatas Rimantas Šimkaitis.

Pasak šio advokato, V.Jucys buvo geraširdis ir ramus žmogus, didžiąją savo gyvenimo dalį atidavęs tarnybai Vidaus reikalų organuose, Palangos policijoje.

„Esam iš širdies daug kartų pasipasakoję apie įvairiausias gyvenimiškas problemas, bet aš net nežinojau, jog jis turi ginklą ir kada nors nukreips jį į save. Gaila ir apmaudu dėl tokio apsisprendimo,“...- sielvarto neslėpė R.Šimkaitis.

Pasak jo, kai V.Jucius išėjo į pensiją, atidarė advokatų kontorą Šilutėje, Sodų ir Cintjoniškių gatvių kampe, nuosavame name, ir daugiau kaip dešimtmetį vertėsi šia praktika.

Su žmona Nijole V.Jucius užaugino ir į savarankišką gyvenimą išleido du sūnus ir dukrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.